luni, aprilie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

9.032 de vâlceni au fost vaccinați împotriva COVID-19

9.032 de persoane din Vâlcea au fost vaccinate împotriva infectării cu noul coronavirus, până la mijlocul acestei săptămâni. Imunizările au fost făcute  atât în etapa I – personal medico-sanitar, cât și în etapa a II-a dedicată persoanelor cu vârsta peste 65 ani, persoanelor cu afecțiuni cronice și personalului care lucrează în domenii de activitate esențiale.

Joi dimineața, numărul total al dozelor de vaccin anti COVID-19 administrate, atât la doza nr. 1 cât și la doza nr. 2, este de 11.225, conform informațiilor furnizate de Prefectura Vâlcea.

 „Precizăm că cea de a doua etapă a campaniei de vaccinare împotriva SARS CoV-2 a început în județul Vâlcea în data de 16.01.2021, momentan fiind operaționale 6 centre de vaccinare din județ: 2 centre în municipiul Râmnicu Vâlcea (sala de sport a Liceului Tehnologic Forestier și sala de Sport a Școlii Gimnaziale „Anton Pann”), un centru în municipiul Drăgășani (sala de sport a Liceului Tehnologic Brătianu), un centru în orașul Bălcești (sala de sport situată în strada 1 Decembrie, nr. 39), un centru în orașul Brezoi (în cadrul Spitalului Orășenesc Brezoi) și un centru în Horezu (sala de sport a Liceului „Constantin Brâncoveanu”)”, informează reprezentanții Prefecturii Vâlcea.

Policlinica Buna Vestire Craiova

De asemenea, în cadrul centrelor de vaccinare deschise până în prezent sunt și 3 echipe mobile care vaccinează persoanele din centrele rezidențiale publice și private care au solicitat vaccinarea.

Politica