vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Dr. Valeriu Gheorghiță: Pentru cei care nu se pot deplasa, se vor constitui echipe mobile de vaccinare

Dr. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID-19 în România, a declarat că se vor organiza echipe mobile care vor asigura vaccinarea la domiciliu a persoanelor care nu se pot deplasa.

„Ele vor asigura vaccinarea, de pildă, persoanelor care sunt internate în centrele medico-sociale. De pe dată de 15 așa se va și întâmplă. Există proceduri în acest sens prin care centrele vor fi programate pentru vaccinare în colaborare cu DSU și nucleul județean al activităților de vaccinare.

Practic se stabilește un orar în care echipele mobile merg la sediul centrului și împreună cu administratorul, care are datoria să obțînă consimțământul informat al persoanelor de acolo, se efectuează activitatea de vaccinare și ulterior se înregistrează persoanele în registrul electronic.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În colaborare cu medicul de familie și cu Direcția de Asistență Socială din Primărie se stabilește numărul persanelor care se află în incapacitatea de a se deplasa la centrul de vaccinare. Și prin intermediul acestor echipe mobile se asigura vaccinarea chiar la domiciliu a acestor persoane, iar dacă sunt multe persoane atunci vom alocă un centrul mobil care se va deplasa în localtatea respectivă și va asigura accesul persoanelor la vaccinare”, a declarat Valeriu Gheorghiță, potrivit gandul.ro

Lt. col. dr. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID-19 în România, a anunțat că serul produs de compania Moderna ar putea ajunge în țara noastră până pe 15 ianuarie.

Vaccinul produs de Moderna este cel de-al doilea împotriva COVID-19 aprobat de UE, după cel dezvoltat de Pfizer/BioNTech. Dozele ar putea ajunge în România până la jumătatea lunii ianuarie, dar Valeriu Gheorghiță avertizează că tranșele nu vor fi deloc foarte consistente.

Politica