vineri, mai 3, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Reacții după violențele din Washington. Bogdan Aurescu: „Este îngrijorător și inacceptabil. Avem încredere în democrația americană”

Ministerul Român de Externe a transmis un mesaj în legătură cu protestele violente din Washington, unde susținătorii lui Trump au intrat cu forța în clădirea Capitoliului.

Într-o postare pe Twitter, MAE scrie că violențele de la Capitol Hill din Washington DC sunt ”îngrijorătoare și inacceptabile”. ”Avem încredere în democrația americană, care trebuie să rămână un model în lume și ne exprimăm încrederea că situația va fi dezescaladată în curând pentru a permite validarea votului”, se mai arată în mesajul MAE postat pe Twitter.

Și ministrul francez de externe, Jean-Yves Le Drian, a condamnat miercuri manifestațiile partizanilor lui Donald Trump. Oficialul francez a transmis că violențele de la Capitoliul din Washington reprezintă un atac serios împotriva democraţiei.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Violenţele contra instituţiilor americane sunt un atac serios împotriva democraţiei. Le condamn. Voinţa şi votului poporului american trebuie să fie respectate”, a scris pe Twitter ministrul francez, ciat de Agerpres.

Preşedintele Parlamentului European, David Sassoli, s-a declarat îngrijorat în privința protestelor de miercuri de la Capitoliu. Într-un mesaj publicat pe Twitter, el şi-a exprimat convingerea că Statele Unite vor putea garanta că regulile democraţiei sunt protejate.

„Scene profund îngrijorătoare, în această seară, de la Capitoliul american. Voturile democratice trebuie să fie respectate. Suntem siguri că Statele Unite vor putea garanta că regulile democraţiei sunt protejate”.

De asemenea, șeful diplomaţiei europene Josep Borell a denunţat miercuri „asaltul neobişnuit împotriva democraţiei americane”, după ce manifestanţi pro-Trump au invadat Congresul, şi a făcut apel la respectarea rezultatului alegerilor prezidenţiale din SUA, câştigate de Joe Biden, relatează AFP.

Şeful diplomaţiei europene Josep Borell a denunţat miercuri „asaltul neobişnuit împotriva democraţiei americane”, după ce manifestanţi pro-Trump au invadat Congresul, şi a făcut apel la respectarea rezultatului alegerilor prezidenţiale din SUA, câştigate de Joe Biden, relatează AFP, citată de Agerpres.

Și secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a calificat miercuri protestele violente de la Washington drept „scene şocante” şi a declarat că rezultatul alegerilor prezidenţiale americane „democratice” trebuie respectat.

„Scene şocante la Washington D.C. Rezultatul acestor alegeri democratice trebuie respectat”, a scris pe Twitter secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice.

O reacţie a venit şi din partea ministrului de externe german Heiko Maas, care a apreciat că duşmanii democraţiei se vor înveseli la vederea scenelor de violenţă de pe Capitoliul SUA şi i-a cerut preşedintelui american în exerciţiu Donald Trump să accepte decizia alegătorilor americani.

Politica