vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Covid-19. 42 de cazuri noi, în Olt

Potrivit ultimelor date transmise de DSP Olt, alte 42 de persoane au fost confirmate pozitiv cu noul coronavirus, în ultimele 24 de ore, rata incidenței ajungând la 0,83 cazuri la mia de locuitori, în județ. De la începutul pandemiei, 9.221 de olteni au contractat virusul SARS-CoV-2, iar 205 și-au pierdut viața în urma infectării. Totodată, au continuat și controalele forțelor de ordine privind modul în care regulile sanitare anti-COVID sunt respectate, fiind amendați toți cei care s-au împotrivit normelor impuse de autorități.

Astfel, în a doua zi de Crăciun, echipele mixte de control, formate din poliţişti, jandarmi, poliţişti locali şi reprezentanţi ai ISU Olt şi DSVSA Olt au verificat zonele aglomerate, centrele comerciale dar şi mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă. Pentru nerespectarea regulilor menite să limiteze răspândirea virusului Covid-19, polițiștii olteni au aplicat zeci de sancțiuni.

„La activităţile de verificare desfășurate au participat peste 220 forţe de ordine, fiind verificate 82 de societăți comerciale, precum şi 49 de mijloace de transport persoane. Totodată, au fost legitimate aproximativ 1200 de persoane. Pentru abaterile constatate au fost aplicate 51 de sancţiuni contravenţionale, în valoarea totală de 7.000 de lei, 45 de sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală în valoare de 4.000 de lei si 6 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea, în valoare de 3.000 de lei”, se arată într-un comunicat transmis de IPJ Olt.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica