vineri, mai 3, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

CCR amână pentru a patra oară pronunțarea unei decizii privind impozitarea pensiilor speciale

Curtea Constituţională a României (CCR) a amânat, astăzi, pentru a patra oară decizia asupra sesizărilor Avocatului Poporului şi Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) în legătură cu Legea privind noul sistem de impozitare a pensiilor de serviciu cu până la 85%, potrivit unor oficiali ai instituției, citați de Agerpres.

Următorul termen a fost programat pentru 15 ianuarie.

Până în prezent, luarea unei decizii în acest sens a fost amânată de patru ori. Penultima amânare a avut loc pe 4 noiembrie.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Legea care prevede un impozit de 85% pe pensiile de serviciu mai mari de 7.000 de lei a fost atacată de Avocatul Poporului și Înalta Curte de Casație și Justiție. 

Potrivit acestei legi care a trecut de Parlament pe 17 iunie, pensiile cu valoare de până la 2.000 de lei, inclusiv, nu se vor impozita, diferența de la 2.000 până la 7.000 de lei se va impozita ca și până acum cu 10%, în timp ce pentru sumele care depășesc 7.000 de lei impozitul va fi de 85%.

Proiectul, adoptat de Senat cu un an în urmă, a fost susţinut în plen de toate grupurile parlamentare şi introduce noţiunea de „taxă pe veniturile din pensii şi indemnizaţii pentru limită de vârstă”, scrie realitatea.net

Politica