luni, aprilie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Fermă din Rotunda, deținută de un deputat oltean, cuprinsă de flăcări

Ferma din comuna Rotunda, deținută de deputatul PSD Dan Ciocan, a fost mistuită de flăcări, după ce un incendiu apărut la nivelul acoperișului a provocat daune semnificative. Incendiul a avut loc această dimineaţă, la locul evenimentului fiind prezente, în scurt timp, forțe și mijloace de la Detașamentul Caracal și Detașamentul Slatina, notează gazetanoua.ro.

În total, peste 30 de pompieri, cu cinci autospeciale de stingere, două autospeciale pentru intervenție la înălțime și un echipaj SMURD au intervenit pentru stingerea focului. Acoperişul clădirii, cu funcţiune mixtă în care se aflau sediul de firmă, dar și spaţii de cazare şi arhivă, a fost distrus în cea mai mare parte a sa.

,,La sosirea primelor echipaje, incendiul se manifesta la acoperișul clădirii, cu flacără și degajări mari de fum, cu posibilitate de propagare la întreaga construcție. De asemenea, în apropierea clădirii se aflau două rezervoare de gaz petrolier lichefiat, fiind asigurat un dispozitiv pentru protecția acestora”, a anunțat Alin Băsăşteanu, purtătorul de cuvânt ISU Olt.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Potrivit pompierilor, care s-au luptat aproximativ cinci ore pentru a stinge incendiul și limita daunele produse, cauza probabilă a izbucnirii acestuia a fost amplasarea materialelor ușor combustibile în apropierea coșului de fum.

,,Misiunea echipajelor de intervenție a fost îngreunată de vântul puternic, dar și de materialele combustibile aflate în podul clădirii, care au favorizat dezvoltarea rapidă a incendiului. Pompierii au acționat aproximativ cinci ore pentru lichidarea incendiului și îndepărtarea efectelor negative. În urma incendiului au ars aproximativ 750 de metri de acoperiș și au fost deteriorate obiecte și echipamente sanitare”, a adăugat reprezentantul ISU Olt.

sursa foto: gazetanoua.ro

Andreea TIGOIANU

Politica