Conecteaza-te cu noi

Actualitate

SUA, nou record negativ: Peste 2.500 de morţi, în 24 de ore

Publicat

pe

Statele Unite au raportat marţi peste 2.500 de morţi din cauza coronavirusului, în doar 24 de ore, un record de la sfârşitul lui aprilie, potrivit datelor raportate de universitatea americană Johns Hopkins.

SUA, care de mai multe săptămâni se confruntă cu o recrudescenţă a pandemiei de Covid-19, au înregistrat în acelaşi interval mai mult de 180.000 de noi cazuri de, potrivit ultimului bilanţ anunţat de autorități, notează AFP, citată de Agerpres. 

Ultima dată când numărul morţilor cotidiene l-a depăşit pe cel înregistrat marţi, care se ridică la 2.562 de decese, a fost la sfârşitul lui aprilie, în punctul de maxim al primului val al pandemiei, care în realitate nu s-a diminuat în ţară.

Numărul persoanelor spitalizate a atins 99.000 marţi, un record de la începutul pandemiei, potrivit Covid Tracking Project. Situaţia este extrem de îngrijorătoare în mai multe state din Midwest, ca Indiana sau Dakota de Sud.

Statele Unite, care sunt ţara cea mai lovită de pandemie în cifre absolute, înregistrează în total 13,7 milioane de cazuri şi 270.450 de morţi.

Continue Reading