Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Prefectul de Vâlcea are vești bune pentru județ: „Aceste măsuri au reușit să reducă răspândirea virusului”

Publicat

pe

Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile din județul Vâlcea, calculat de către Direcția de Sănătate Publică Vâlcea, era de 2,79 cazuri noi la 1000 de locuitori, fără focarele din centrele rezidențiale și spitale. Astfel, rata este în scădere față de săptămâna trecută, când județul Vâlcea a înregistrat o incidență de 3,10 cazuri noi/1000 de locuitori.

4 localități din județ, din cele 89, nu au înregistrat niciun caz de COVID-19 în ultimele două săptămâni. Este vorba despre Drăgoești, Laloșu, Mădulari și Mitrofani. Prefectul de Vâlcea a ținut să le mulțumească cetățenilor pentru că au respectat regulile impuse în județ, fapt ce a dus la o ușoară scădere a infectărilor.

„Cele mai recente statistici arată ca situația îmbolnăvirilor cu COVID-19 înregistrată la nivelul județului Vâlcea s-a îmbunătățit. Datele ne sugerează că suntem la finalul perioadei de platou și înregistrăm o ușoară scădere a numărului de cazuri. Se pare că măsurile adoptate, atât pe plan local cât și național, au avut efectele dorite. Aceste măsuri au reușit să reducă răspândirea virusului deoarece ele au rezonat în conștiința civică. Le mulțumesc cetățenilor județului nostru pentru ca au înțeles riscurile și au reacționat în consecință. Practic au salvat zeci poate chiar sute de vieți. Este cunoscut că și la ora actuală sunt localități în care incidența e mare, dar per total valul se temperează iar tendința este de ușoară scădere. Cu toate acestea nu ne permitem să ne relaxăm. Ne dorim ca tot efortul depus să fi meritat, iar efectele pozitive să fie de durată. Ne dorim să avem parte de sărbători liniștite, așa că va trebui să ne așteptăm la o relaxare responsabilă. De aceea, fac apel la cetățeni să fie în continuare vigilenți, să respecte măsurile de protecție sanitară, să reducă deplasările dacă nu sunt necesare și să evităm astfel scenarii pe care nimeni nu le dorește. Suntem puternici împreună! Ghidați de cele mai bune intenții, suntem de neoprit și vom depăși cu bine această situație”, a transmis prefectul Sebastian Fârtat.

Continue Reading