Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Un tulcean i-a pus în alertă pe jandarmii montani din Călimănești

Publicat

pe

Un bărbat în vârstă de 59 de ani, din județul Tulcea, s-a rătăcit în Munții Coziei. Jandarmii montani din Călimănești  și salvamontiști s-au mobilizat și l-au găsit pe turist după o oră și jumătate de la solicitarea ajutorului.
Tulceanul a mers în stațiunea Călimănești în concediu de odihnă și a luat la pas cărările de munte până la Cabana Cozia. La întoarcere, din cauza întunericului, a rătăcit drumul către hotel. În jurul orelor 20.30 turistul și-a dat seama că s-a îndepărtat foarte mult de traseul marcat, moment în care a solicitat ajutor prin apelul unic de urgență 112.
„Un echipaj de jandarmerie și unul de salvamontiști s-au mobilizat și au plecat imediat în căutarea turistului. Deși, salvatorii au încercat să vorbească în permanență cu acesta pentru a stabili o locație cât mai exactă, legătura telefonică s-a întrerupt fără a mai putea fi restabilită. După o oră și jumătate de căutări pe întuneric și teren accidentat, bărbatul a fost găsit de către jandarmi la 4 km de traseul marcat, în zona Lotrișor. Bărbatul a fost găsit într-o stare bună și nu a avut nevoie de îngrijiri medicale. Ulterior, a fost dus în siguranță de către salvatori până la hotel”, au explicat jandarmii vâlceni.

Continue Reading