duminică, aprilie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Florin Iordache, președinte pe viață al Consiliului Legislativ! CCR a respins sesizările privind numirea sa

Curtea Constituțională a respins miercuri în unanimitate, ca neîntemeiate, sesizările depuse de PNL și USR privind numirea lui Florin Iordache, fost ministru al Justiției și autor al OUG 13, în funcția de președinte al Consiliului Legislativ. 

Iordache a informat luni Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor că, pe 9 noiembrie, a depus jurământul pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Legislativ. Social-democratul a precizat că, în termen de 15 zile de la data notificării, va opta pentru una din cele două funcţii deţinute: preşedinte al Consiliului Legislativ sau deputat, scrie realitatea.net

Florin Iordache, autorul OUG 13, a fost numit de Parlament în funcția de președinte al Consiliului Legislativ pe 20 octombrie, cu 185 de voturi. Fostul președinte al Curții Constituționale Augustin Zegrean a primit doar 41 de voturi, iar Duli Ionuț Mazâlu, secretarul general al Consiliului, a obținut două voturi.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Funcţia de preşedinte al Consiliului Legislativ a rămas vacantă după demisia lui Şerban Iliescu, iar cea de șef al Secţiei de evidenţă oficială a legislaţiei şi documentare, după demisia lui Gheorghe Popescu. 

Consiliul Legislativ este un organ consultativ de specialitate al Parlamentului, care avizează proiectele de acte normative în vederea sistematizării, unificării şi coordonării întregii legislaţii. Consiliul ţine evidenţa oficială a legislaţiei țării. Președinții Consiliului Legislativ nu au o limită de mandat şi nu există nicio procedură prin care să poată fi revocaţi.

Politica