vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Colegii actori o plâng pe Draga Olteanu Matei

Vestea morții fulgerătoare a actriței Draga Olteanu Matei, la scurt timp după ce un alt mare actor, Vladimir Găitan, și-a croit drum către stele, lasă un gol imens pe scena teatrului și a filmului românesc.

Prietenii și colegii sunt îndurerați de moartea celebrei artiste. Aceștia își iau rămas bun de la Draga Olteanu Matei prin intermediul unor mesaje sfâșietoare.

Ion Dichiseanu deplânge moartea actriţei Draga Olteanu Matei, afirmând că s-a stins o mare stea a comediei, a filmului şi teatrului românesc.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„S-a stins o mare stea a comediei, a filmului şi teatrului românesc, această Draga Olteanu a plecat la cele veşnice. Ea era desprinsă din altă galaxie, avea ceva, un farmec deosebit, ceva ce rar un actor sau o actriţă are. Era o bucurie, o bucurie pentru fiecare actor când o avea parteneră pe această Draga Olteanu. Mie, cel puţin, îmi făcea mare, mare plăcere. Am întâlnit-o la institut (n.r. – IATC), era mai mare decât mine, eu eram anul doi, ea era anul patru, şi o admiram, mergeam la sala Casandra şi am admirat-o încă de la debutul ei. Pe urmă am văzut-o în filme, am jucat în ‘Acţiunea Autobuzul’ cu ea. Era o bucurie când o vedeam, era o mare actriţă care făcea loc unde mergea, indiferent că era pe stradă, la restaurant, era debordantă, era plină de viaţă, avea magnet, avea de toate, şi carismă şi tot ce vrei, tot ce vrei avea această distinsă actriţă”, a declarat pentru Agerpres Ion Dichiseanu.

Actorul Alexandru Arșinel a spus că e o perioadă grea în care dispar și mari actori români: ”Era o colegă specială, extrem de corectă. Nu exagera niciodată. Era foarte corecta în relațiile cu colegii. Era și extrem de mămoasă: daca se întampla să joci cu ea la început de carieră te ajuta, te încuraja, te îndruma”, a afirmat actorul.

Actrița Oana Pellea a postat alături de text și o imagine în care apare Draga Olteanu, alături de Amza Pellea, care te-au bucurat cu rolurile jucate în „Nea Mărin miliardar“, Veta și nea Mărin. 

„Draga de Draga. Tare drag i-a fost lui tata de ea. Tare dragă mi-a fost. Bunul Dumnezeu să o primească în Împărăția Sa“, a scris, pe Facebook, Oana Pellea.

Victor Rebengiuc a lăsat și el un mesaj: „Îmi pare rău să aud că Draga Olteanu Matei a murit. Se duce viaţa. Ne ducem. Ne ducem, eu sunt unul dintre ultimii rămaşi din vechea generaţie. Ne vine rândul, nu am venit aici pentru vecie, cel puţin eu“.

Actrița Monica Davidescu își amintește ultima întâlnire cu regretata vedetă. Ea spune că și-o va aminti plină de bucurie și cu poftă de viață.

„Drum lin printre stele, Dragă Olteanu Matei! Noi, cei care te-am cunoscut și care am avut șansă de a-ți fi alături în scenă, îți vom duce dorul. Dumnezeu să o odihnească! Condoleanțe familiei și prietenilor! La ultima întâlnire, cu un an în urmă, Draga era doar bucurie. Cu mulți ani în urmă, în scenă, în „Crimă pentru pământ”, am învățat de la dansa puterea privirii fără cuvinte”, a scris actrița Monica Davidescu pe Facebook.

Și ministrul de Interne, Marcel Vela, a publicat un mesaj, în această dimineață, pe contul său de socializare:

„Doamna Draga Olteanu Matei a părăsit astăzi scena vieții, dar rămâne în sufletele noastre ca unul dintre cei mai iubiți actori pe care noi, românii, am avut norocul și onoarea de a-l urmări cu zâmbetul pe buze. A fost zâmbet, spirit, un OM genial, jovial, pus mereu pe şotii, era pur și simplu un spectacol viu de erudiţie şi inteligenţă. Am învăţat de la doamna Draga să ne entuziasmăm în faţa unui discurs fără egal, dar mai ales în fața rolurilor emblematice cu care ne-a bucurat de-a lungul timpului și care vor rămâne moștenire poporului român. Drum lin spre cer, Draga noastră dragă. Dumnezeu să te odihnească în pace!”, a scris Marcela Vela pe pagina sa de Facebook.

În semn de omagiu, conducerea Spitalului Clinic de Boli Infecțioase „Sf. Spiridon” din Iași a decis să arboreze steagul negru, de doliu, în semn de respect pentru marea actriță.

Politica