sâmbătă, mai 4, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Alegeri SUA 2020. Joe Biden a preluat conducerea în statul Georgia

Joe Biden a preluat conducerea în statul Georgia, un stat absolut esențial pentru Donald Trump în aritmetica electorală. Fostul vicepreședinte conduce acum în acest stat cu puțin peste 900 de voturi. Dacă pierde Georgia, Donald Trump nu mai are nicio șansă să câștige în Colegiul Electoral, singura lui șansă fiind să câștige restul statelor și să fie ales, apoi, cu ajutorul delegațiilor statelor din Camera Reprezentanților, scrie Digi24.

Deocamdată, Biden este sigur pe 253 de voturi electorale, în timp ce Trump are 213. Pentru a fi sigur pe victorie, un candidat are nevoie de 270 de voturi electorale din partea statelor.

În Arizona mai erau de numărat, joi dimineață, circa 450.000 de voturi, dintre care aproape 300.000 în comitatul Maricopa, care include Phoenix și suburbiile lui. Este statul care poate aduce candidaților 11 voturi electorale.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Avansul lui Trump în Pennsylvania a scăzut la mai puțin de 20.000 de voturi, fiind în continuare de numărat sute de mii de voturi.

În Nevada procesul ar mai putea dura chiar și săptămâna viitoare, din cauza unor proceduri mai complicate pentru votul prin corespondență. Conform rezultatelor parțiale, Biden avea aici joi la prânz un avans de 12.000 de voturi. Oficialii din districtul Clark, care cuprinde Las Vegas-ul și peste 70 a sută dintre alegătorii acestui stat, speră să aibă toate voturile numărate abia la sfârșitul săptămânii. Miza din acest stat sunt 6 voturi electorale. 

În Carolina de Nord, Donald Trump conduce cu un avans de peste 75.000 de voturi, în condițiile în care au fost numărate circa 95 la sută din buletine. Până săptămâna viitoare nu sunt de așteptat alte rezultate. Abia la 12 noiembrie ar putea fi definitivată situația, pentru că în cazul a 116.000 de alegători încă se așteaptă clarificarea situației – au votat prin poștă sau personal. Aici, sunt în joc 15 voturi electorale.

Politica