vineri, mai 3, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Craiova și Vâlcea, urmărite de ghinion în Liga Florilor

Cele mai solide echipe de handbal feminin din Oltenia au avut meciuri de coșmar în etapa cu numărul 4 din Liga Florilor. Cele două formații au pierdut la limită și fiecare dintre ele poate da vina, cu ușurință, pe ghinion.
SCM Râmnicu Vâlcea a pierdut la diferență de un gol întâlnirea cu Minaur Baia Mare, scor 31-32. Formația vâlceană a avut 11 jucătoare absente. Diana Ciucă, Daciana Hosu (portari) Cristina Florica, Zeljka Nikolic, Marta Lopez, Roberta Stamin (extreme) Jelena Trifunovic, Evgenija Minevskaja, Iryna Glibko (intermediari) Asma Elghaoui, Maren Aardahl (pivoți) au lipsit în meciul de la Sfântu Gheorghe.
Cu toate astea, campioana a reușit să facă o figură frumoasă împotriva  formației din Baia Mare, grupare cu jucătoare de calitate. Florentin Pera s-a putut baza doar pe șapte jucătoare valide, completate de doi portari, dar și de două junioare de doar 18 ani. Tehnicianul vâlcencelor a reușit să le mobilizeze, iar în minutul 47 al meciului se putea întâmpla orice, pentru că scorul era 25-25. Finalul partidei a fost unul incendiar, în care echipa cu soluții pe banca tehnică a avut de câștigat, cel mai probabil prospețimea făcând diferența între cele două echipe, în ciuda experienței.
Tot pe ghinion pot da vina și craiovencele după eșecul surprinzător din runda cu numărul patru. SCM Craiova a pierdut cu Gloria Buzău, scor 24-25, după ce oltencele au condus la pauză cu o diferență considerabilă, 16-9.
„Îmi felicit fetele pentru evoluție, cu puținele resurse pe care le avem. Le consider câștigătoare, chiar dacă au greșit în unele momente. Suntem o echipă modestă, umilă și nu participăm la altfel de jocuri, decât cele de pe teren”, a spus Bogdan Burcea, antrenorul craiovencelor.
Pentru Craiova au evoluat: Dhzukeva, Curmenț, Chetraru – Nica 8, Andrei 5, Cace 4, Orsivschi 3, Ilie 2, Țicu 1, Zamfir 1.
Ana Maria Țicu a fost de părere că handbalistele Craiovei și-au făcut singure meciul mai greu: „A fost un meci foarte greu, de fapt noi ni l-am făcut greu, nu am ținut de avantajul avut la pauză și adversarele au revenit. Poate și oboseala și-a spus cuvântul, ne-am relaxat prea devreme și asta ne-a costat. În jocul următor vom da totul pe teren să-l câștigăm”.
Astfel, trupa din Bănie a acumulat două înfrângeri, după ce reușise să lege două victorii și se clasează pe poziția a opta în Liga Florilor, în timp ce SCM Râmnicu Vâlcea ocupă locul secund, cu 9 puncte acumulate. Pe primul loc în campionatul intern și fără înfrângere se află CSM București. 

Politica