duminică, mai 12, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Pandemia de COVID-19 le-a crescut averea miliardarilor lumii la 10 trilioane de dolari!

Cei mai bogați oameni din lume s-au descurcat ”extrem de bine” în timpul pandemiei de coronavirus, unde averile lor deja uriașe au atins un nou nivel-record, de 10,2 trilioane de dolari, notează The Guardian, potrivit libertatea.ro.

Miliardarii și-au mărit bogăția cu mai mult de un sfert (27,5%), din aprilie și până în iunie. A fost perioada în care criza pandemică atinsese cel mai înalt punct, iar milioane de oameni din întreaga lume și-au pierdut locurile de muncă, arată un raport al celei mai mari bănci elvețiene, UBS. Raportul a constatat că unul dintre motivele pentru care miliardarii au devenit și mai bogați a fost revenirea valorilor activelor, după ce pandemia a făcut ca ea să scadă. În februarie și martie se preconiza că pandemia va fi un dezastru global, astfel că piețele de acțiuni au intrat în declin, dar, de la sfârșitul lunii martie, piețele de acțiuni au început să revină, determinate de un stimulent fiscal imens.

În prezent, cel mai bogat om de pe planetă este Jeff Bezos, fondatorul și directorul executiv al Amazon, cu o avere de 189 miliarde de dolari. Bogăția lui a crescut anul acesta cu încă 74 de miliarde de dolari, datorită creșterii prețului acțiunilor Amazon, pe măsură ce tot mai mulți oameni s-au arătat interesate să cumpere acțiuni. Unul dintre acești investitori este modelul și antreprenorul din domeniul cosmeticelor Kylie Jenner. Cei mai mulți bani i-a încasat însă în acest an Elon Musk, fondatorul companiei de mașini electrice Tesla, averea sa crescând cu până la 103 miliarde dolari.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica