sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

ONU avertizează: Opriți războiul împotriva naturii pentru a evita apariția bolilor!

Secretarul General al ONU, Antonio Guterres, a reamintit că apariția unor boli precum HIV, Ebola sau Covid-19 este cauzată de ”războiul omenirii împotriva naturii”. Declarația a fost făcută la primul summit din istoria Organizației dedicat crizei biodiversității.

”O consecinţă a dezechilibrului nostru cu natura este apariţia de boli letale precum HIV-SIDA, Ebola şi acum COVID-19, împotriva cărora avem o apărare redusă sau chiar suntem lipsiţi de apărare”, a spus reprezentantul ONU.

Guterres a transmis tuturor liderilor din lume că ”trebuie să schimbe cursul şi să transforme relaţia noastră cu lumea naturală”. ”Degradarea naturii nu este o chestiune legată strict de mediu – acoperă şi economia, sănătatea, justiţia socială şi drepturile omului”, a subliniat acesta. 

Policlinica Buna Vestire Craiova

Secretarul general al ONU a criticat lipsa generală a interesului față de sănătatea mediului, subliniid că este unul dintre motivele care sporesc și conflictele geopolitice. 

”Neglijarea resurselor noastre preţioase poate exacerba tensiunile şi conflictele geopolitice. Totuşi, prea adesea sănătatea mediului este trecută cu vederea sau minimalizată de alte sectoare guvernamentale”, a mai spus Guterres, citat de Agerpres.

Politica