vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Debut în forță pentru FCU!

Cu 6 noutăți în primul 11, craiovenii au măturat pe jos cu cei de la CSM Reșița.

În primul test din această vară, FCU Craiova a învins lejer CSM Reșița, adversară în sezonul următor al ligii a doua. Alb-albaștrii s-au impus cu 5-2, prin golurile reușite de Campagno, proaspăt adus, Stoenac, din penalty, Răducanu, Pop și Boția. La pauză, oltenii aveau 4-0 în amicalul disputat la Drobeta Turnu Severin.
În meciul cu bănățenii, unsprezecele trimis în teren de Eugen Trică a arătat astfel: Popa – Gâț, Gugu, Sigitas, Huyghebaert – Pop, Cristea – Criștiu, Stoenac, Răducanu – Campagno. La pauză au intrat Enache, Ciolacu, Avram, Rogoveanu, Zanfir, iar e parcursul părții secunde au mai intrat Zimța, Blidar și Cristiu.
Practic, 6 jucători noi au fost utilizați de Eugen Trică în prima garnitură a echipei. Este vorba de portarul Popa, 17 ani, fundașii Gâț, Sigitas și Huyghebaert, închizătorul Cristea și vârful Campagno. În locul celui din urmă a intrat Andrei Ciolacu, ultima oară în ligile inferioare din Italia. În afară de cei 7, oltenii au mai realizat două mutări: e vorba de juniorul Dragoș Albu, ultima oară la Utrecht, în Olanda și fundașul central Belgian Benjamin Lambot, 32 de ani.
Antrenorul FCU a folosit aproape întreg lotul pe care l-a deplasat la Severin. Misiunea lui Trică nu va fi deloc una ușoară, pentru că va înfrunta echipe de tradiție ale fotbalului românesc. Pe lângă U Cluj, ASU Poli Timișoara sau Pandurii Târgu Jiu, oltenii au șanse destul de mari să dea piept și cu Rapid, Petrolul sau chiar FC Argeș, trei dintre cele 6 formații ce joacă play-off-ul de promovare în această perioadă. Totodată, minim două echipe din prima ligă vor retrograda și nu este exclus ca alb-albaștrii să aibă meciuri cu o altă echipă din București în ediția viitoare de Liga 2. Dinamo are probleme mari și poate pica în B dacă nu-și revine în ultimele etape.

Politica