marți, mai 7, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Craiova găzduiește Examenul Internațional pentru câinii de salvare

Examenul Internațional pentru câinii de căutare și salvare IPO-R și examenul  de sociabilitate TSAC vor avea loc sâmbătă și duminică, 18 – 19 iulie 2020, în Craiova și în județul Dolj, între orele 8:30 – 20:00, (sâmbătă) și 8:30 – 13:00 (duminică).
Se pare că 16 câini au fost înscriși la exmamenul de Salvare și 11 câini la examenul TSAC. Participanții sunt din Craiova, Timișoara, București și Deva. Patrupezii de salvare vor participa la probele de urmă, căutarea persoanelor dispărute, și căutare în dărâmături. Va fi prima competiție din România, de acest gen, după ridicarea restricțiilor din pandemie.
Concusul va avea loc în zona aeroportului, dar și la Podari. Se vor susține probe de urmă și căutare în pădure, dar și de căutarea în dărâmături. Secțiunea de obediență va avea loc la Hipodrom.
Potrivit spuselor preşedintelui Centrului Național de Educare Canină din Craiova, chintesența acestui examen este de a-i evalua atât pe cei care participă la examen, la fiecare nivel, dar și membrii echipei naționale, cei care vor reprezenta România la Campionatul Mondial de Salvare 2020, competiție ce va avea loc în luna noiembrie, la Craiova.

Politica