luni, mai 6, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Alina Bica, în fața judecătorilor din Peninsulă

Instanța din Italia discută luni dacă Alina Bica va rămâne în arest până la extrădarea în România sau va fi eliberată. Tot atunci expiră și termenul legal pentru stabilirea măsurii

Fosta șefă DIICOT ajunge în fața instanței, unde își va spune punctul său de vedere cu privire la aducerea în țară pentru executarea condamnării la 4 ani de închisoare în dosarul lui Ovidiu Tender.

Instanța din Peninsulă are la dispoziție 48 de ore pentru a discuta sub ce măsură așteaptă fosta șefă a DIICOT procesul privind extrădarea în România, termen care expiră chiar luni.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Judecătorii italieni pot decide prelungirea arestului preventiv, eliberarea pe cauțiune sau consemnarea la domiciliu, scrie realitatea.net

Și în cazul lui omului de afaceri Ion Bene are loc o audiere asemănătoare și este așteptată decizia instanței italiene.

Alina Bica și Ioan Bene au fost prinși de polițiștii italieni vineri, în aceeași zonă. Anunțul a fost făcut vineri seară de Poliția Română. După decizia instanței italiene, cei doi urmează să fie aduși în țară.

Alina Bica, fosta șefă a DIICOT, este urmărită internațional cu mandat european pentru infracțiunea de favorizarea infactorilor în dosarul , și Ioan Bene este de asemenea condamnat în România și urmărit internațional.

 Alina Bica a fost condamnată definitiv, pe 27 noiembrie 2019,  la 4 ani de închisoare cu executare, în dosarul în care este acuzată de favorizarea omului de afaceri Ovidiu Tender. Alina Bica, fugară din România, a fost dată în urmărire internațională pentru executarea pedepsei, conform procedurii.

Alina Bica a fugit inițial în Costa Rica, ea fiind în libertate din decembrie 2018, după ce instanţa supremă a suspendat executarea pedepselor, ca urmare a admiterii în principiu a contestaţiei în anulare, după decizia Curţii Constituţionale privind compunerea nelegală a completurilor de 5 judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Omul de afaceri Ion Bene, urmarit internațional și el cu mandat de arestare, a fost condamnat la 6 ani și 2 luni pentru fals în înscrisuri și uz de fals, evaziune fiscală. Ioan Bene a fost dat în urmărire după ce s-a sustras încarcerării în urma condamnării în dosarul fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, la data de 31 ianuarie 2018.

Politica