Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Deputații, chemați în sesiune extraordinară pentru a vota pentru ”Fără penali în funcții publice”

Publicat

pe

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a convocat o sesiune extraordinară a forului legislativ, pe ordinea de zi urmând să figureze cele trei proiecte ”Fără penali în funcții publice”, depuse anul trecut în Parlament de USR, PNL și PSD, au declarat surse politice pentru Digi24.ro.

Demersul apare la puțin timp după ce fostul lider controversat al PSD, Liviu Dragnea, a acordat primul interviu din închisoare.

Foștii susținători din PSD ai lui Dragnea au declanșat un război împotriva conducerii interimare a partidului, respectiv a tandemului Marcel Ciolacu – Paul Stănescu.

Inițiativa legislativă ”Fără penali în funcții publice” a fost depusă anul trecut de USR în Parlament, după ce Curtea Constituțională a decis că este constituțională.

USR a strâns peste un milion de semnături pentru această inițiativă. Partidul propune ca la articolul 37 din Constituţie să fie adăugat următorul alineat: „Nu pot fi aleşi în organele administraţiei publice locale, în Camera Deputaţilor şi Senat şi în funcţia de preşedinte al României cetăţenii condamnaţi definitiv la pedepse privative de libertate pentru infracţiuni săvârşite cu intenţie, până la intervenirea unei situaţii care înlătură consecinţele condamnării”.

La începutul lunii iulie din 2019, PNL și USR au depus un proiect pentru revizuirea Constituției prin care condamnaţii definitiv la pedepse privative de libertate sunt excluși de la alegerile locale, parlamentare, prezidențiale și europarlamentare, iar amnistia și grațierea pentru fapte de corupție este interzisă. Acesta prelua și inițiativa „Fără penali în funcții publice”.

Continue Reading
Faceți clic pentru a comenta

LASĂ UN RĂSPUNS

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.