marți, mai 7, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Olt. Alte trei persoane, diagnosticate cu COVID-19

Cazurile de coronavirus din Olt devin incontrolabile: alte trei persoane au fost contaminate. Se presupune că acestea au intrat în contact direct cu bărbatul mort, duminică, în curtea Spitalului Slatina, scrie olt-alert.ro

Este vorba de soția bărbatului decedat, de colega sa de muncă și de fiul unei dintre ele. Cele două femei lucrează în sistemul de sănătate, la cabinetul unui medic de familie din Piatra Olt.

Cele trei persoane nu au fost puse la socoteală în raportarea pe care Grupul de Comunicare Strategică a făcut-o la ora 13.00 pentru că confirmarea rezultatelor a apărut după raportare.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Bărbatul mort avea 70 de ani, era din Piatra Olt și decesul său a fost al treilea cauzat de coronavirus în Olt. El a ajuns vineri la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Slatina după ce, mai multe zile, s-a tratat acasă de răceală. La spital s-a decis că el avea simptomatologie specifică infecției cu COVID-19. Pentru că avea și alte boli, s-a luat decizia ca pacientul să fie transferat la Spitalul Caracal, spital suport pentru COVID-19. A fost pus în ambulanță și, în timp ce vehiculul se pregătea să plece, bărbatul a intrat în stop cardio-respirator și a murit.

Grupul de Comunicare Strategică a raportat miercuri 119 cazuri de COVID-19 în județul Olt de la începutul epidemiei, la acestea adăugându-se cele trei confirmate în această după-amiază. Grav este că, în ultimele zile, numărul cazurilor a continuat dă crească. Direcția de Sănătate Publică are deschise, în prezent, mai multe anchete epidemiologice pentru identificarea contacților direcți ai persoanelor diagnosticate cu SARS-CoV-2.

Politica