sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Marcel Vela, către senatorii PSD: Vă dau o veste proastă – în următorul mandat veţi fi jumătate

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, le-a transmis senatorilor PSD care au iniţiat moţiunea simplă împotriva sa că, deşi în prezent au majoritatea în Senat, în următorul mandat legislativ numărul lor va fi la jumătate.

El a avut un mesaj şi pentru senatorul Titus Corlăţean: i-a spus să se asigure că mai prinde un loc în Parlament.

„Eu vă înţeleg pe dvs., moţiunea aceasta are mai multe voturi pentru că sunteţi mai mulţi la PSD. Vă dau o veste proastă: în următorul mandat veţi fi jumătate dintre dvs., că vă sancţionează românii. Puteţi să votaţi împotriva mea domnule Corlăţean, dar dvs. preocupaţi-vă să mai fiţi pe liste şi românii să vă mai voteze. Jumătate veţi pleca acasă”, le-a spus Vela senatorilor PSD.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În intervenţia avută la finalul dezbaterii moţiunii care îl vizează, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, le-a atras atenţia senatorilor de la PSD asupra faptului că nu respectă regulile, ignorând obligativitatea privind purtarea măştii de protecţie, scrie Adevărul.

„Dacă dvs. nu respectaţi, ce pretenţie mai aveţi la cetăţeni să respecte regulile? (…) Domnule Şerban Nicolae, prin prisma faptului că aţi vorbit fără mască aţi arătat o lipsă de respect faţă de reguli, să nu zic faţă de cetăţeni”, a afirmat Marcel Vela.

Vela a explicat că fiecare cheltuială făcută în perioada de pandemie a fost pentru salvarea de vieţi, adăugând că salvarea unei vieţi merită „orice investiţie”.

Ministrul de Interne a răspuns şi acuzaţiilor privind amenzile date în perioada stării de urgenţă. El a prezentat o hotărâre de Guvern din august 2019, care modifică şi completează o altă HG din anul 2011 şi care a fost publicată în Monitorul Oficial în 30 august 2019. Documentul, semnat de fost premier Viorica Dăncilă, prevede amenzi contravenţionale de până la 20.000 de lei pentru persoanele fizice şi până la 3.000 de lei pentru persoanele juridice pentru fapte care aduc atingere Sănătăţii. „Oameni buni, vă rog atunci când scrieţi o moţiune şi veniţi la microfon sau faceţi acuzaţii citiţi-vă propriile acte normative, vi-l fac cadou acest document, pentru grupul PSD de la Parlament”, a spus el.

Moţiunea simplă intitulată ”Democraţia românească în derivă. Cu vela ruptă, în timp de pandemie”, inițiată de social-democraţi împotriva ministrului de Interne, Marcel Vela, a fost adoptată marţi în Senat.

În favoarea moţiunii au votat 65 senatori, 25 au fost împotrivă şi au fost înregistrate 5 abţineri.

Semnatarii moţiunii au cerut demisia ministrului de Interne, susţinând că prin ordonanţele militare emise a fost luat ”un lung şir de contradictorii” şi au fost impuse o serie de interdicţii pe care, ulterior, le-a anulat.

O moțiune simplă nu poate duce la demiterea unui ministru, chiar dacă a fost adoptată.

Politica