marți, mai 7, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Claudiu Niculescu: „Mi-aș dori ca echipa lui Mititelu să promoveze”

Cel considerat unul dintre cei mai mari „trădători” din istoria Universității Craiova și-a ales tabăra în războiul fratricid din Bănie

Trecerea lui Claudiu Niculescu de la statutul de idol al seminției oltenești la cea de demon s-a făcut într-o secundă. Atunci când a iscălit contractul cu Dinamo București, în 2001. Toată dragostea suporterilor alb-albaștri s-a transformat în ură, simțindu-se trădați de fostul căpitan de pe Oblemenco.
La aproape 20 de ani distanță, sentimentele oltenilor nu s-au modificat câtuși de puțin. Cel puțin asta reiese dintr-o istorisire recentă a lui Clau-gol, făcută în gsp:
„Nu o fac la modul agresiv, dar mai sunt oameni care țipă de la distanță «Trădătorule!» și așa mai departe. Mi-am asumat asta. Acum ce să fac? Las capul în pământ și merg mai departe. Nu intru niciodată în conflict cu ei. Nu știi ce se poate întâmpla pe stradă, nu știi peste ce nebun dai până la urmă. Prefer să sting orice conflict din fașă. Dacă vrei să ne certăm, ne certăm la meciuri. Tu în tribune, eu pe teren. Sper să se vindece chestia asta în timp. Cum să ții atât de multă ură în tine ani de zile? E deranjant, dar e și măgulitor într-un fel, paradoxal. Sunt momente teribile atunci când ești înjurat, blestemat. S-au întâmplat și astea. Sunt mulți jucători care au trecut pe la Craiova și s-au transferat la Dinamo, după care s-au întors la Craiova”.
Având propriul băiat în Peluza Sud 97, galerie care susține formația lui Adrian Mititelu, Clau-gol a spus: „Mi-aș dori ca echipa lui Adrian Mititelu, FCU Craiova, să promoveze, să ajungă iarăși în Liga 1. Vă dați seama ce spectacol ar fi? Eu acolo am jucat, de ce să mă feresc?”
Claudiu Niculescu a fost cel care a dat tonul „trădărilor” din Bănie spre Dinamo București, după anul 2000. A fost urmat de câteva tranșe de jucători: primul lot îi avea drept capete de afiș pe Flavius Stoican, Cosmin Bărcăuan, Ștefan Bărboianu și Ovidiu Burcă, al doilea, în frunte cu Mihăiță Pleșan, îi include ape Moți, Adnan Guso, Mariko Daouda, iar ultima tranșă Valerică Găman și Fane Bărboianu.

Politica