vineri, mai 3, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Băluță: „Mi-e dor chiar și de înjurăturile fanilor Craiovei!” Fostul căpitan al CSU Craiova spune că fotbalul din Cehia nu i se potrivește deloc

Alex Băluță este proaspăt tătic, după ce soția sa i-a dăruit o fetiță, pe care o va chema Anastasia Teodora. Craioveanul nu a putut încă să-și vadă copilul, fiind la antrenamente în Cehia. Băluță a recunoscut că-i e dor de Bănie, dar vrea să lupte, să-și demonstreze valoarea în străinătate. „Îmi doresc din tot sufletul să revin la Craiova, dar nu acum, ci peste câţiva ani, mai am de demonstrat în străinătate. Mi-e dor de Universitatea. Am câştigat şi cu Slavia trofee, dar nu a fost acelaşi sentiment ca la Craiova. Mi-e dor şi de aplauzele şi chiar şi de înjurăturile fanilor Craiovei”, a spus jucătorul la postul de televiziune Oltenia TV.
Jucătorul consideră că întrecerea din Cehia nu i se potrivește, fiind un fotbal bazat pe forță, atribut care nu e punctul său forte: „Lucrurile decurg bine aici, e a doua săptămână de antrenamente, cu grupuri de câte 6 sau chiar de câte 10, jucăm 5 la 5. O să începem meciurile pe 20-25 mai, chiar jucăm primii, cu Teplice. Obiectivul este să fim în primele 10, acum suntem pe 7, iar primele 6 intră în play-off, ca la noi, dar aici nu se înjumătăţesc punctele. Am fost în formă bună, sunt apreciat la Liberec. Mai am 2 ani contract cu Slavia, dar nu vreau să revin acolo cât timp este acel antrenor acolo, depinde şi de ei, o să merg unde sunt dorit şi apreciat. Slovan nu-şi permite să plătească salarii mari, se bazează pe jucători tineri. Nu este un campionat care mi se potriveşte, este dur, pe forţă, mi-aş dori să joc în altă parte”.
Nu ar fi exclus ca Alex Băluță să revină în Bănie, având în vedere politica lui Mihai Rotaru de a repatria jucătorii vânduți. Exemple în acest sens sunt Vătăjelu și Ivan.

Politica