marți, mai 7, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

România a depus candidatura pentru organizarea Campionatului Mondial de Rugby U20 ediția 2022

Federația Românp de Rugby și-a depus oficial candidatura pentru a organiza, în premieră, Campionatul Mondial U20 ediția 2022, cea de-a doua competiție ca importanță după Cupa Mondială de rugby. Noua Zeelandă, Africa de Sud, Australia, Franța, Anglia, Irlanda sunt câteva dintre cele mai importante echipe care vor putea fi urmărite de către fanii sportului în general și ai rugbyului, în special. Campionatul Mondial U20 reprezintă eșalonul de elită al acestei categorii de vârstă.
În aceste zile, FRR a primit din partea Guvernului României și a Ministerului Tineretului și Sportului o scrisoare de garanție prin care este susținută oficial candidatura României, primind astfel asigurări că se vor face toate eforturile pentru a sprijini organizarea acestui eveniment sportiv la standardele internaționale solicitate.
„Doresc să mulțumesc în primul rând premierului Ludovic Orban și ministrului tineretului și sportului, Ionuț Stroe, pentru susținerea și sprijinul pe care ni-l oferă, este un cec în alb, ca să spun așa, care ne onorează, dar ne și obligă. Este o provocare pentru noi să putem organiza în România această competiție care reunește cele mai bune echipe din lume la nivel de tineret. Acest lucru ne-ar aduce enorm de multe beneficii, creșterea exponențială a interesului pentru rugby și sport din partea publicului larg, o mai mare vizibilitate pentru rugby și sport la nivel național și internațional, o mai bună percepție a României din postura de organizator de evenimente sportive, investiâii logistice de care vor beneficia pe termen mediu și lung comunitățile locale, îmbunătățirea infrastructurii sportive, promovarea voluntariatului în rândul tinerilor, expunerea copiilor la valorile sportului prin intermediul unor evenimente dedicate de tip Legacy, dacă ar fi să punctez doar câteva dintre acestea. Dincolo de toate este însă o oportunitate uriașă pentru iubitorii de rugby, de sport, să vadă aceste echipe în România, să trăiască o experiență incredibilă din postura de spectator. Aș dori să mai spun că este foarte important că putem beneficia de infrastructura sportivă pe care România a realizat-o pentru organizarea Euro 2020, este un câștig pentru toată lumea și că, sperăm noi, cu ajutorul autorităților locale, să reușim să modernizăm unele dintre bazele de rugby, investiții care pot ajuta enorm la creșterea și dezvoltarea rugbyului românesc”, a declarat Alin Petrache, președintele FRR.
În urmă cu doi ani, România găzduia în premieră, la București, pe Stadionul Arcul de Triumf, World Rugby U20 Trophy, a doua competiție valorică din lume la această categorie de vârstă. La această competiție au participat România, Samoa, Fiji, Namibia, Uruguay, Portugalia, Hong-Kong și Canada, trofeul revenind echipei Fiji ce a învins în finală Samoa, 58-8. În ce privește World Rugby U20 Trophy, România a primit din partea World Rugby cel mai mare punctaj legat de organizarea turneului din  întreaga istorie a competiției, stabilind astfel un nou standard organizatoric.
sursa: frr.ro

Politica