Conecteaza-te cu noi

Actualitate

PSD, atac la Consiliul Concurenţei! Daniel Zamfir şi Şerban Nicolae vor să îl scoată pe preşedintele Klaus Iohannis din joc

Publicat

pe

Senatorii Şerban Nicolae şi Daniel Zamfir au introdus pe ultima sută de metri o serie de modificări la legea de funcţionare a Consiliului Concurenţei. Proiectul în forma modificată va fi pe ordinea de zi de miercuri a Senatului.

Mai precis, cei doi senatori vor să îl scoată pe preşedintele Klaus Iohannis din procedura de nominalizare şi numire a preşedintelui Consiliului Concurenţei şi să treacă această competenţă în atribuţiile unor comisii conduse tot de PSD-işti, scrie Adevărul.

Senatorul PSD Daniel Zamfir a propus, printr-un departament, ca Plenul Consiliului Concurenţei să fie numit prin decret de către preşedinte, pe baza votului dat de Parlament, dar propunerea să vină din partea Comisiilor juridice şi a Comisiilor economice reunite ale celor două Camere.

Daniel Zamfir este preşedintele Comisiei economice, industrii şi servicii din Senat, în timp ce conducerea Comisiei pentru politică economică din Camera Deputaţilor este asigurată tot de un PSD-ist, respectiv de Gheorghe Şimon. Preşedintele comisiei de industrii din Camera Deputaţilor este PSD-istul controversat Iulian Iancu.

În prezent, numirea membrilor Plenului Consiliului Concurenţei se realizează de către Preşedintele României, la propunerea Colegiului Consultativ al Consiliului Concurenţei, cu avizul Guvernului, şi după audierea candidaţilor în comisiile de specialitate ale Parlamentului.

Un alt amendament propus de senatorul PSD Şerban Nicolae se referă la creşterea radicală a membrilor Plenului Consiliului Concurenţei, de la 7 la 11, dar şi numirea lor la propunerea grupurilor parlamentare, din nou scoţându-l pe preşedinte din joc.

Modificările au fost aduse de comisia economică şi cea juridică din Senat, conduse de Daniel Zamfir şi Şerban Nicolae, într-un raport comun suplimentar la proiectul de lege pentru aprobarea OUG 39/2017. Consiliul Concurenţei este condus, de la înfiinţare, de Bogdan Chiriţoiu.

Senatorul Daniel Zamfir are un loc istoric de atacuri la Consiliul Concurenţei. Cel mai recent „război” pe care i l-a declarat lui Bogdan Chiriţoiu a inclus acuzaţii că instituţia a muşamalizat o investigaţie privind înţelegeri între bănci pentru creşterea ROBOR în 2008.





Continue Reading