vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Pensionări surprinzătoare ale unor medici gorjeni, după ce au aflat că trebuie să trateze coronavirusul

Spitalul de Urgență Târgu Cărbunești a fost desemnat ca unitate care să se ocupe de pacienții cu COVID-19. La scurt timp după ce a fost luată această decizie, șapte cadre medicale ale unității și-au depus cererile de pensionare.
„Până acum s-a depus cereri de pensionare din partea a cinci asistenți, care în maxim două luni atingeau vârsta de 65 de ani, a doi medici de 69 și 66 de ani. Și- au depus demisiile un brancardier și o bucătăreasă de la Centrul de sănătate Logrești“, a spus Constantin Târziu, managerul spitalului din Târgu Cărbunești, potrivit igj.ro.
Din spusele conducerii, Spitalul de Urgență ar fi un adevărat șantier și ar dura aproximativ 10 zile ca lucrurile să fie puse la punct: „Încă înainte de desemnarea spitalului ca unitate care să se ocupe de pacienții cu COVID-19, am procurat substanțe dezinfectante. Odată cu desemnarea noastră ca spital COVID-19, lucrurile s-au complicat. Ministerul Sănătății ne-a cerut o listă cu ce avem nevoie, atât în privința substanțelor dezinfectante, cât și a materialelor de protecție și a aparaturii necesare. Eu am trimis o listă cu tot ce este necesar. Din momentul desemnării noastre ca spital pentru pacienții coronavirus, am luat măsuri pentru realizarea unor circuite în spital, pentru a-i proteja pe pacienți și personalul medical. Spitalul este un șantier, iar lucrările vor dura până la zece zile, pentru că nu-i pot primi pe pacienți în spital, ca să pun în pericol viața colegilor mei”.

Politica