vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți. Local închis și amendat cu 40.000 de lei din cauza neregulilor

Comisarii de la Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Mehedinți au descoperit un snack-bar din municipiul Drobeta Turnu Severin care nu respecta regulile impuse unei unități de alimentație publică, motiv pentru care localul a fost amendat și închis temporar.

În local s-au găsit produse expirate, fără documente de proveniență, fără elemente de identificare și caracterizare. De asemenea, unitatea de alimentație publică presta servicii de catering fără să aibă autorizație pentru această activitate. Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate două amenzi în valoare totală de 30.000 de lei și s-a dispus oprirea temporară a activității agentului economic.
La același local a făcut verificări și Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Mehedinți, care a constatat că spațiul autorizat (bucătăria) în vederea preparării produselor alimentare pentru care s-a obținut înregistrarea sanitar-veterinară, avea altă destinație, iar bucătăria era amenajată într-un alt spațiu, necorespunzător și neaprobat sanitar-veterinar, fără respectarea condițiilor de igienă, conform legislației în vigoare. DSVSA Mehedinți a sancționat unitatea cu amendă de 10.000 de lei.
Potrivit prefectului de Mehedinți, acțiunile de verificare a agenților economici se vor face în continuare cu multă atenție, ca măsură de combatere a epidemiei de coronavirus.
„Îi asigur pe cetățeni că aceste acțiuni de verificare a agenților economici vor continua și în zilele următoare. În această perioadă extrem de delicată pe care o traversăm urmăresc foarte atent modul în care sunt respectate măsurile pe care agenții economici au trebuit să le ia pentru protejarea sănătății și vieții consumatorilor. De asemenea, vreau să le transmit mehedințenilor încă o dată că instituţiile cu atribuţii în gestionarea situaţiei actuale generate de virusul COVID-19 acţionează cu maximă responsabilitate, potrivit competenţelor, aplicând toate măsurile prevăzute de lege şi Ordonanţele Militare”, afirmă prefectul Cristinel Pavel.

Politica