vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Doi slătineni, prinși în timp ce vindeau măști de protecție la suprapreț

În contextul creat de pandemia de coronavirus, doi slătineni au găsit o modalitate ușoară de a face profit. Aceștia au fost prinşi în flagrant în timp ce încercau să vândă măşti la suprapreţ, pentru suma totală de 5.700 lei.

Bărbaţii intenționau să comercializeze 110 măşti de protecţie, pe care sperau să obţină 5.700 lei. Norocul i-a părăsit când clienții lor, în realitate poliţişti sub acoperire, le-au dat o amendă de 10.000 lei, în urma ”tranzacției”.

Cei doi nu aveau documente de provenienţă, dar cereau peste 50 de lei pe mască, în condiţiile în care preţul uneia în magazin este de 5 lei.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Olt, cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Olt, au organizat o acţiune în urma căreia au depistat în flagrant doi bărbaţi din Municipiul Slatina, în timp ce încercau să vândă echipamente medicale de protecţie, respectiv 110 bucăţi măşti de protecţie 3M, fără a deţine documente de provenienţă şi fără a fi autorizaţi să efectueze astfel de activităţi de comerţ. Aceştia solicitaseră în schimbul măştilor de protecţie suma de 5.700 lei, preţul de comercializare mai mare faţă de perioada anterioară declanşării situaţiei epidemiologice actuale. Măştile de protecţie au fost indisponibilizate. Cele două persoane au fost sancţionate contravenţional cu amendă în valoare totală de 10.000 lei, pentru nerespectarea Legii nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite“, a transmis Prefectura Olt, prin intermediul unui comunicat de presă.

Politica