vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ungaria oferă trasee speciale, pe o perioadă de 8 ore, pentru românii care se întorc în țară

Doar opt ore au la dispoziție românii blocați la granița dintre Austria și Ungaria ca să tranziteze teritoriul maghiar pentru a ajunge în țară, scrie Hotnews.

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe, în intervalul 17 martie ora 21.00 – 18 martie ora 5.00, ora Ungariei, cetățenii români vor putea reveni în România pe traseele rutiere indicate de autoritățile maghiare, după care vor fi redirecționați către patru puncte de frontieră pentru intrarea în țară, respectiv: Nădlac1, Nădlac 2, Borș și Cenad.

Reprezentanții MAE subliniază că este vorba de o măsură unică, deoarece posibilitatea de tranzitare a Ungariei dinspre Austria, în vederea revenirii în România, este valabilă doar în acest interval.

Policlinica Buna Vestire Craiova

De asemenea, MAE face apel la cetățenii români să dea dovadă de calm și responsabilitate, să urmeze cu atenție instrucțiunile autorităților ungare și regulile rutiere astfel încât să revină în siguranță în țară.

Aproximativ 3.500 de români, între care familii cu copii mici, au rămas blocați la granița dintre Austria și Ungaria după ce Budapesta a decis să închidă frontiera. Oamenii susțin că așteaptă încă de luni seară o soluție.

Ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu, a cerut autorităților ungare măsuri urgente, iar Ungaria a transmis că va sprijini repatrierea cetățenilor români în cel mai scurt timp, dar va fi o măsură de excepție, aplicată o singură dată.

Politica