miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

52 de cazuri, noul bilanț al celor infectați cu COVID-19 după ce au avut legătură cu fostul ofițer MAI

Fostul ofițer MAI, care a mințit în legătură cu venirea din Israel, a infectat până acum alte 52 de persoane. Dintre cele 33 de cazuri raportate marți, la nivel național, 22 sunt contacte de la Spitalul Gerota, unde și managerul a fost depistat pozitiv COVID-19.

Potrivit Hotnews, soția, fiul, nora, colegii de serviciu ai bărbatului și 17 cadre medicale se află printre cei infectați.

Bărbatul de 60 de ani, fost ofițer de Poliție, a fost internat din 5 martie la Spitalul Gerota. El a ascuns autorităților că fusese plecat în Israel, de unde s-a întors în 26 februarie. La momentul internării, el declarase pe propria răspundere că nu a călătorit în afara ţării în ultimele două luni.

Policlinica Buna Vestire Craiova

La câteva zile de la întoarcerea în țară s-ar fi simțit rău și a mers la spital în 3 martie, a doua zi s-a întors la serviciu, iar în 5 martie a mers din nou la spital și a fost internat. Pe 9 martie s-a confirmat că are coronavirus.

După confirmarea diagnosticului în cazul său, Spitalul Gerota a intrat în carantină.

Fostul ofițer MAI a fost șef la două secții de poliție de sector și apoi director al Direcției Generale de Poliție a Municipiului București. Acum, el lucrează la ADP sector 4.
Șeful ADP Sector 4, Marian Goleac, a confirmat că bărbatul a intrat în contact cu cei 120 de angajați ai direcției și, mai mult, a împărțit mărțișoare. În urma anchetei epidemiologice, s-a constatat că acesta a împărțit mărțișoare în 2 martie la Amenajarea Domeniului Public sector 4.

Pe 11 martie, procurorii au deschis dosar penal pe numele polițistului pensionar infectat cu COVID-19.

Politica