sâmbătă, mai 4, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Lucian Zlotea, aproape să-și îndeplinească visul la Craiova

Echipa de volei feminin, SCM U Craiova, va juca la turneul semifinal de promovare a Diviziei A2 Vest. Oltencele au șansa să revină pe prima scenă a voleiului românesc, iar antrenorul echipei, Lucian Zlotea, este încrezător în forțele elevelor sale.


„Va fi un turneu important pentru noi, mai ales că jucăm acasă. Vom încerca să facem primul pas spre promovarea în prima divizie. La turneu vor mai participa Oradea, Târgu Mureş şi Turda. Târgu Mureş porneşte cu prima şansă, iar noi şi celelalte echipe avem şanse egale. Ţinând cont că am făcut transferuri importante în acest sezon, că susţinem acest turneu la Craiova, cred că dintre cele trei, noi suntem favoriţi”, a declarat Lucian Zlotea la conferința de presă premergătoare turneului semifinal.
SCM U Craiova, CSU Medicina Tg. Mureș, CSU Oradea și CSS Turda sunt echipele ce vor participa la turneul semifinal al Diviziei A 2 Vest. Tehnicianul Craiovei consideră că organziarea turneului de la Craiova este un semn clar că se dorește promovarea: „Promovarea este un subiect aparte. Faptul că organizăm turneul acesta acasă este un pas înainte. Înseamnă că se dorește promovarea. Sportiv vorbind, din ce am aflat, în Seria Est sunt echipe mai slab cotate, decât noi”.
Echipa actuală a Craiovei este formată de Lucian Zlotea, care și-a dorit, încă de la începutul aventurii pe banca oltencelor, să facă performanță, să dea naștere unei formații puternice.


„Este prima mea experiență la o echipă de senioare. Înainte de a ajunge aici, activam la un club de copii. Acolo am antrenat trei ani și a fost prima experiență ca și antrenor. Pentru mine este ceva nou, dar sunt pregătit și vreau să fac treabă. În momentul acesta nu se pune problema de promovare. Obiectivul rămâne același ca și anul trecut, să reușim să formăm un grup puternic. Am adus câteva junioare de la Titulescu. Fetele sunt de mare perspectivă. Sunt foarte mulțumit de ele și de cum lucrează. Obiectivul nostru clar este construirea unui nucleu. Poate la anul ne vom propune să promovăm cu o echipă 90% formată din craiovence. Personal, îmi doresc să ajungem la turneul de promovare. Este foarte greu, dar nu este imposibil. Dacă reușim acest lucru, consider că am făcut mai mult decât se poate în acest moment”, spunea Lucian Zlotea în anul 2018, într-un interviu pentru Jurnalul Olteniei.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica