marți, mai 14, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Florin Gardoș, din nou în iarbă!

Fundașul a strâns doar 14 minute într-un meci oficial în acest sezon pentru CSU Craiova

Satelitul CSU Craiova a jucat un meci amical contra echipei a doua a celor de la Astra Giurgiu. Prilej să i se dea drumul pe teren și lui Florin Gardoș, 31 de ani. Jucătorul a bifat 70 de minute în meciul câștigat de olteni cu 1-0, grație reușitei lui Șerban, de la punctul cu var. Fostul stelist are doar 14 minute în acest seon pentru formația olteană. El a jucat doar în data de 18 iulie 2019, în CSU – Sabail, scor 3-2, din preliminariile Europa League. Meci în care s-a și rupt, de altfel. În total, în cei 2 ani de când a ajuns în Bănie, fie din cauza accidentărilor, fie a conflictelor cu antrenorii, Gardoș a jucat în doar 11 meciuri din aproape 80 posibile. A strâns 732 de minute și a dat un gol, contra celor de la Sportul Snagov, într-o fază incipientă din sezonul trecut al Cupei României.
Gardoș a aterizat la Craiova, sub formă de împrumut, de la Southampton, în iarna lui 2017/2018. Echipa din Premier League, cu care intrase în ultimele șase luni de contract, a acceptat să-i plătească și o parte din salariu, numai să-l știe la distanță considerabilă de stadionul St Mary`s. Decizia englezilor are o explicație bazată pe cifre: 770.000 de euro a plătit Southampton pe fiecare dintre cele 18 apariții ale lui Gardoș în tricoul echipei, având în vedere suma de transfer, plus salariul fostului internațional român. Așa că au profitat de oportunitatea deschisă de CSU și i-au făcut vânt, acceptând să suporte și o parte din salariul jucătorului, pe parcursul împrumutului la Craiova.  
În vara lui 2018, Rotaru anunța triumfător pe site-ul clubului pe care-l patronează că a reușit să-l convingă pe Gardoș să semneze pentru 2 ani. La rândul său, jucătorul sătmărean posta pe facebook: „Pentru că mi-a întins o mână într-un moment în care alţii mi-au întors spatele, şi pentru că am fost primit şi adorat de suporteri din prima clipă, am decis să semnez un nou contract cu Universitatea Craiova, pe încă doi ani. Vă mulţumesc din suflet tuturor”.
Cu contractul iscălit, Gardoș a intrat rapid în conflict cu antrenorul Devis Mangia, care a lăsat să se înțeleagă: ori eu, ori el. Ultimul meci în care a apărut în campionat: 20 august 2018, cu Chiajna, înfrângere 1-0. A mai urmat jocul cu Snagov, din Cupă, în care a și marcat. Clubul a ales antrenorul, așa că Gardoș a fost apoi împrumutat la Iași, unde și-a spart nasul și a jucat puțin. A revenit în Bănie la capătul împrumutului și și-a rupt piciorul la capătul celor 14 minute bifate cu Sabail. Faptul că Florin Gardoș nu e privit ca o opțiune fiabilă este și proaspătul transfer al lui Claude Dielna, cooptat în lotul oltean după 5 luni de inactivitate. În vară, contractul dintre CSU și Gardoș se încheie.

Politica