sâmbătă, iulie 27, 2024

Ultima ora

Sport

FOTO. Secția de Oncologie a Spitalului Județean a fost renovată și inaugurată

Secția de Oncologie a Spitalului Județean a fost renovată și inaugurată. Proiectul de reabilitare a necesitat investiții de 17 milioane de lei. La eveniment au participat președintele Consiliului Județean Dolj – Cosmin Vasile, primarul Craiovei – Lia Olguța Vasilescu, Ministrul Fondurilor Europene – Adrian Câciu, dar și Ministrul Economiei – Ștefan Oprea.

Este un moment foarte important pentru Consiliul Județean. Avem oaspeți importanți, la un obiectiv pe care îl consider de primă importanță pentru ceea ce înseamnă investițiile în sănătate le Consiliului Județean. Au fost finalizate lucrările la Clinica de Oncologie a Spitalului Județean. Am dorit ca la finalizarea lucrărilor să vedem ce a ieșit. Am dorit ca această secție să fie adusă la norme europene, ca pacienții să fie tratați în condiții foarte bune. Este o investiție pe fonduri europene, în valoare de 17 milioane de lei. Am reabilitat o clădire care era degradată și putem să o redăm spitalului. Am vrut să ne vedem înainte de recepție, pentru că atunci trebuie totul sterilizat, pentru ca pacienții să poată intra aici și nu puteam să mai intrăm în vizită de lucru”, a spus Cosmin Vasile.

Reabilitarea clinicii a început în primăvara lui 2020. Investiția a fost realizată prin Programul Operațional Regional 2014-2020, dar și cu o contribuție masivă a Consiliului Județean Dolj. Lia Olguța Vasilescu s-a declarat încântată de felul în care se prezintă Secția de Oncologie a Spitalului Județean și l-a felicitat pe Cosmin Vasile pentru această realizare.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Felicit Consiliul Județean pentru această nouă investiție în domeniul sanitar. Vreau să remarc un lucru: de ani buni, Primăria și Consiliul Județean nu ratează nicio axă de finanțare în ceea ce privește sănătatea, astfel încât am putut să ne modernizăm de la an, la an, toate spitalele pe care le avem în subordonare. Pacienții au nevoie de condiții foarte bune, dar și de un confort psihic. Am venit, în toate spitalele, pe lângă aparatură, pentru confortul pacienților, cu noptiere, paturi, dar și cu frigider sau televizor. Iată că avem o nouă investiție anul acesta și așteptăm altele”, a declarat primarul Craiovei.

Ministrul Economiei a ținut să îi felicite pe președintele Consiliului Județean Dolj și pe primarul Craiovei, pentru felul în care își desfășoară activitatea. Ștefan Oprea a subliniat cât de mult a evoluat Bănie pe plan turistic, în ultimii ani.

Vreau să îi felicit pe Cosmin Vasile și pe Olguța Vasilescu pentru tot ceea ce se întâmplă în județul Dolj și în Craiova. Știți foarte bine povestea de succes pe care Craiova a reușit să o scrie în ultima vreme, cu toate evenimentele care au reușit să facă din Craiova o atracție turistică. În Bulgaria se fac rezervări la această oră pentru Târgul de Crăciun. Un model de bună practică poate fi acesta, de la Craiova”, a fost discursul lui Ștefan Oprea.

Și Ministrul Fondurilor Europene a fost încântat de ceea ce a găsit în Craiova și în Dolj, comparând investițiile făcute în zonă cu cele din București sau Constanța, unde lucrurile nu s-ar fi mișcat tocmai conform planului.

Mă bucur să ne vedem la finalizarea unei noi investiții în sănătate. Mitul fals deja că nu se construiesc în România spitale începe să nu mai fie o retorică socială. 20 de unități la nivel național au trecut printr-un proces de modernizare. Este foarte important că discutăm de servicii de sănătate. Vreau să laud autoritățile locale și pe cele județene din Craiova, respectiv Dolj. Fără o implicare accentuată a autorităților locale, aceste servicii publice nu se resimt de către cetățeni. Craiova și Doljul sunt un exemplu de așa da. Dintr-o altă perspectivă, a fondurilor europene, vă dau un alt exemplu. În perioada 2014-2020, județul Dolj a fost pe locul 5 în materie de contractare. Numai că, au ajuns pe locul 1 la absorbția de fonduri europene, devansând atât Bucureștiul, Ilfov sau Constanța. Pentru oameni contrează ceea ce le oferim. Aici este meritul major al autorităților. Municipiul Craiova are proiecte în flux de depunere de peste un miliard de euro”, a explicat Adrian Câciu.

Politica