vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

PSD depune moțiune de cenzură

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu a reacționat, joi, după anunțul Guvernului privind angajarea răspunderii pe alegerea primarilor în două tururi de scrutin. Ciolacu a declara că PSD împreună cu UDMR vor depune moțiune de cenzură, scrie hotnews.ro


„Au venit cu asumare pe două tururi. O să depunem o moțiune de cenzură împreună cu primii parteneri, grupul UDMR. Vă spun că va trece această moțiune de cenzură. Nu avem alt obiectiv decât să treacă aceasta. Ei sunt ferm convinși că din acest moment vom intra în anticipate. Nu vom intra. Vom demonstra că avem capacitatea de a crea o nouă majoritate parlamentară. O singură condiție avem. Să nu ne cereți să promovăm o propunere de prim-ministru. Vom căuta o propunere cu aliații noștri la acest demers să fie alta decât din interioriul PSD”, a declarat Marcel Ciolacu la Slatina PSD de Olt.


Premierul Ludovic Orban a anunțat joi că Guvernul își asumă răspunderea pentru alegerea primarilor în două tururi. „E vital ca primarii să fie aleși de jumătate plus unu din cetățeni, pentru a avea legitimitate”, a spus șeful Guvernului.

Policlinica Buna Vestire Craiova

De asemenea, pentru a împiedica modificarea legislației și aplicarea alegerilor în două tururi, social democrații vor să sesizeze Curtea Constituțională.

„O sesizare la CCR și un termen de dezbatere cât mai îndepărtat ar putea bloca aplicare legii la alegerile locale din primăvară, mai ales că judecătorii Curții s-au mai pronunțat de două ori pe această speță. În acest context există șanse ca judecătorii să nu se grăbească iar decizia să fie în favoarea noastră, mai exact o să fie declarată neconstituțională acțiunea Guvernului”, au explicat sursele citate.

Politica