sâmbătă, mai 4, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Un primar vrea desfiinţarea Poliţiei Locale

Un primar din Oltenia se gândeşte să desfiinţeze Poliţia Locală pentru că, spune el, nu-şi justifică cheltuiala. Este vorba despre Marius Stoica, primarul municipiului Orşova, judeţul Mehedinţi. Acesta spune că la nivelul Primăriei se va face o analiză în acest sens. Marius Stoica a precizat că se va face o modificare a organigramei, dar s-a ferit să dea alte detalii.

Ediul din Orşova spune că banii pe care Primăria îi cheltuie cu Poliţia Locală ar putea fi direcţionaţi către alte probleme ale oraşului care trebuie rezolvate. El consideră că poliţiştii locali nu sunt eficienţi.

„Un poliţist local care a lucrat 20 de zile, adică 160 de ore, are un salariu 3.340 de lei, normă de hrană de 740 de lei pe lună. Vă mai pot spune că şeful de serviciu, care nu a lucrat toată luna decembrie, a luat în mână 6.290 de lei şi normă de hrană în banii ăştia. Per total, am cheltuieli cu Poliţia Locală care ajung la fabuloasa sumă de 6 miliarde de lei vechi, aici intră salariile, norma de hrană şi uniformele. O cheltuială enormă pentru o muncă de nimic”, a afirmat Marius Stoica.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Potrivit acestuia, se va face o analiză în acest sens, la nivelul Primăriei. Întrebat cum are de gând să îşi ducă la îndeplinire intenţia, edilul ne-a declarat: „Desființarea prin modificarea organigramei”. Am solicitat mai multe detalii, dar a refuzat să răspundă.

Nu este prima situaţie de acest gen. Anul trecut, în octombrie, Consiliului Local din Darabani, Botoşani, a decis, în premieră, desființarea Poliției Locale.

Primarul Liviu Hrimiuc a declarat, potrivit evz.ro, că este vorba mai mult de o reorganizare, iar cei șase angajați ai Poliției Locale vor deveni agenți de pază.

„Una e să fii polițist local și alta e să fii agent de pază. În primul rând facem ceva economii la bugetul local. Am făcut un calcul, dar nu am datele în față, nu pot să vă spun ce economii vom face”, a spus edilul.

Pentru a fi pusă în aplicare o astfel de măsură însă, este necesară o aprobare de la Prefectură, arată sursa citată.

Federaţia Meridian a acuzat însă că o astfel de măsură încalcă legislaţia în domeniul funcţiei publice şi că motivul invocat – economii la buget – este fals, întrucât salariile poliţiştilor locali sunt echivalente cu cele ale angajaţilor din primărie.

Politica