vineri, mai 3, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Inspectorii de muncă au aplicat amenzi de zeci de mii de lei, în Gorj

Inspectorii de muncă au efectuat controale la cinci societăți de deratizare din județul Gorj. Tragedia care a avut loc în Timișoara, unde mai multe persoane au murit după efectuarea unei dezinfecții într-un bloc de garsoniere, a fost unul dintre motivele pentru care aceastră acțiune a fost demarată.

Cinci angajatori a căror activitate necesită folosirea de substanţe chimice periculoase, au fost verificaţi, în cadrul unei acţiuni specifice de informare şi control, fiind dispuse 10 măsuri de remediere a deficienţelor constate“, a spus Neli Matei, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Gorj.

Se pare că amenzile pe care le-au aplicat inspectorii de muncă din Gorj s-au ridicat la o valoare de 44.000 de lei: „S-au dispus 213 măsuri cu termen limită de îndeplinire de către angajatorii sancţionaţi. De asemenea, în această perioadă, la nivelul instituţiei au fost definitivate o serie de acţiuni tematice desfăşurate în intervale diferite, în timpul anului 2019“, a mai spus Neli Matei, potrtivit igj.ro.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În urmă cu o săptămână, tot în Gorj, inspectorii au aplicat amenzi ce au depășit suma de 100.000 de lei, în urma a 40 de controale: „În perioada 2 – 6 decembrie2019, inspectorii de muncă au efectuat 40 de controale, în urma deficienţelor constatate fiind aplicate amenzi în sumă totală de 101.000 de lei şi dispuse 157 de măsuri pentru remedierea acestora”, a declarat George Romanescu, inspectorul-șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj, potrivit gorjeanul.ro.

Politica