vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Cârțu, al patrulea meci cu Piți: „Nimeni nu-l forțează!”

Dacă acum o lună, conducerea clubului oltean era dispusă să renunțe la serviciile antrenorului ce promitea titlul în Bănie după aproape 3 decenii, în acest weekend a reiterat posibilitatea despărțirii de managerul general.

CSU Craiova a învins FC Voluntari fix în aceeași manieră în care au făcut-o Viitorul Constanța ori FC Botoșani, alte echipe cu pretenții la play-off. Așadar, a fost al treilea meci în care ilfovenii au condus, dar au fost învinși cu gol în momentele de final. Chiar dacă deține lanterna Ligii 1, Voluntari pare o nucă tare, crăpată de Craiova lui Pițurcă.

În ciuda victoriei, unul dintre co-președinții clubului, Sorin Cârțu, a spus într-o intervenție la Digi Sport că Pițurcă nu e „ținut cu forța” la club. „Nu are nimeni nimic împotriva lui Pițurcă, chiar dacă nu ia titlul. Dar, știți cum e, dacă nu-i convine nimeni nu forțează. Dar nici el nu a avut o stare așa de super-încântat”, au fost cuvintele lui Sorinaccio.

Policlinica Buna Vestire Craiova

După ce Pițurcă a anunțat în conferința dinaintea meciului cu Voluntari că dacă nu poate transfera 2-3 jucători de valoare cu care să se bată la titlu e posibil să plece, Cârțu a dat de înțeles că e puțin probabil să mai fie aduși fotbaliști, întrucât s-au făcut cheltuieli semnificative în vară, amintind una cerută de Piți și vreo trei efectuate până la sosirea managerului: Şi în vară clubul a făcut investiţii, a dat bani pe Ivan, Vătăjelu, Ivanov, Qaka, s-au făcut eforturi financiare de nivelul milioanelor de euro”.

Practic, semnalele care vin dinspre club nu mai sunt voalate, sau ascunse la adăpostul interesului național, invocate de Cârțu în a doua parte a lunii trecute, când se arăta dispus să-l cedeze pe antrenorul venit să ia titlul la prima reprezentativă. Co-președintele clubului declara: „Piţurcă ar fi o soluţie, pentru că dintre toate numele vehiculate are cea mai mare experienţă. Îi bate pe toţi, şi la rezultate, cu calificări. Spre binele ţării, ar putea fi şi la club şi la naţională pentru baraj. Apoi, el decide unde continuă. Chiar dacă nu este agreat de FRF, este un interes naţional, trebuie să alegi pe cel mai bun, pe cel care poate atinge obiectivul”.

În alte două momente, declarațiile oficialului de la birouri s-au bătut cap în cap cu cele ale managerului din iarbă. Când Pițurcă a pus presiuni, spunând că mută echipa din oraș, Cârțu a reacționat tot la Digi:  „Este exclus să ne mutăm. Am vorbit și cu domnul Rotaru. Ne-am luptat prea mult ca să pierdem identitatea acum. Ce să facem, s-o luăm pe drumuri?”.

Cazul Pigliacelli e ultimul episod în care foștii componenți ai echipei au avut atitudini divergente. Cârțu anunța marea împăcare – reprimirea lui Pigliacelli în lot, în vreme ce Pițurcă spunea la conferința dinaintea partidei cu Voluntari: „Am avut alaltăieri o discuție cu Pigliacelli, va fi dificil să mai revină!”

Politica