vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Craiova pragmatică: fără a străluci, oltenii și-au atins obiectivul!

Două faze fixe au fost suficiente pentru acontarea punctelor din meciul cu lanterna campionatului, unul mai dificil decât s-ar fi crezut inițial.

Toată lumea anticipa o defilare a lui Bancu și compania pe lângă jucătorii lui FC Voluntari. Argumentată de poziția în clasament, de ultima victorie cu 4-1 din Cupă. Însă calculele inițiale nu aveau în vedere creșterea de formă și jocul arătat de oaspeții de pe Oblemenco în ultimele partide. Trupa lui Bergodi a avut prestații excelente, pierzând printre degete punctele și cu Viitorul lui Hagi și cu Botoșani, la ultimele faze ale meciurilor.

De altfel, și partida de pe Oblemenco, în fața unor tribune mai mult goale decât pline la ultima reprezentație acasă din 2019, a avut același scenariu. După o primă repriză ștearsă, Voluntari a deschis scorul prin Papazoglou. Cicâldău a egalat din lovitură liberă. Iar capul lui Bălașa, în urma unui corner, a direcționat toate punctele.

Policlinica Buna Vestire Craiova

După meci, Pițurcă a spus: „Mi-a plăcut că am câștigat cele trei puncte. Atât, nu îmi trebuie altceva decât punctele puse în joc. I-am felicitat pe băieți după meci, bravo lor, dacă vom continua tot așa va fi totul în regulă. Voluntari a avut oportunități, nu ocazii de gol. I-am atenționat pe băieți înainte de meci, am analizat Voluntari, au văzut și ei cum au jucat cu Iași, Astra, cu Viitorul. Poate și azi meritau mai mult. Vedeți că nu mai contează jocul, contează rezultatul, punctele. M-am bucurat pentru Bălașa. Meciul trecut a greșit, acum a marcat golul victoriei. A dat un gol superb. Cicâldău nu mai vorbesc, a relansat jocul”.

Antrenorul oltenilor a prefațat și ultimul meci din 2019: „Craiova în acest moment poate câștiga cu orice echipă din campionatul nostru, vom merge la FCSB să câștigăm. O victorie la București va fi un cadou perfect pentru fani”.

CSU Craiova – Voluntari       2-1

A marcat: Cicâldău 74, Bălașa 89 / Papazoglou 55

CSU Craiova: Popescu – Mățel, Bălașa, Tiago Ferreira, Bancu – Zakaric (57 Roman), Mateiu (75 Ivanov), Cicâldău – Bărbuț, Nițu (25 Ivan), Mihăilă. Antrenor: Victor Pițurcă.

Voluntari: Rîmniceanu – Struna, J. Rodriguez, Armaș, Vlad – I Gheorghe, Gorobsov (79 Balaur), Laiduni – Costin (42 Ebralidze), Papazoglou, Căpățână. Antrenor: Cristiano Bergodi

Arbitri: Robert Dumitru – Imre Bucsi, Stelian Slabu.

Politica