vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Spital regional la Craiova. Cererea de finanțare, trimisă

Ministerul Sănătăţii a anunțat că a transmis Autorităţii de Management pentru Programul Operaţional Regional cererea de finanţare pentru Spitalul Regional de Urgenţă Craiova. Săptămâna viitoare, Ministerul Sănătății ar urma să înceapă demersurile pentru iniţierea procedurii de atribuire pentru contractul de proiectare al Spitalului Regional Craiova.
„Spitalele regionale reprezintă un proiect de tara pe care l-am preluat, il continuăm, vrem sa il urgentam şi sa ne asigurăm că se va finaliza. Susţinem respectarea calendarului depunerii cererilor de finantare, pentru a semna cat mai curând posibil contractele de finantare cu AMPOR si asigurarea sprijinului Comisiei Europene pentru realizarea acestor proiecte majore”, a declarat Victor Costache, Ministrul Sănătăţii.
Potrivit reprezentanților ministerului, Spitalul Regional de Urgenţă Iaşi este proiectul cel mai avansat, pentru care s-a finalizat etapa de evaluare şi s-a trecut in faza de contractare, iar în paralel, ministerul a demarat procedura de achiziţie publică, pentru servicii de proiectare pentru elaborarea proiectului tehnic, cei interesaţi putând depune ofertele până pe 31.01.2020.

În octombrie, Guvernul Dăncilă aprobase indicatorii tehnico-economici pentru proiectul construcției unui spital regional în Craiova.

Politica