Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Spitalul Regional de Urgenţă Craiova, documentaţie aprobată

Publicat

pe

Încă un pas spre realizarea unui spital regional la Craiova. Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici ai proiectului care are o valoare estimată de 2,8 miliarde de lei.

Consiliul Interministerial de Avizare Lucrări Publice de Interes Naţional avizase la mijlocul lunii octombrie indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiții „Spitalul Regional de Urgență Craiova”, iar acum şi Executivul a aprobat documentaţia.

„Luăm o decizie importantă pentru construcţia Spitalului regional de urgenţă Craiova. După ce în luna mai am aprobat indicatorii tehnico-economici pentru Spitalul regional de urgenţă Iaşi, iar în septembrie pentru cel de la Cluj-Napoca, astăzi vom lua o decizie similară pentru Spitalul regional de urgenţă Craiova. La fel ca la Iaşi şi Cluj, spitalul din Craiova va oferi servicii medicale integrate de cea mai înaltă calitate, sigure pentru pacient şi va fi dotat cu echipamente şi aparatură performante şi cu heliport. Vorbim despre o investiţie estimată la 2,8 miliarde lei, un spital cu 807 paturi, inclusiv un centru combinat pentru mamă şi copil şi un centru de tratament pentru pacienţii cu afecţiuni oncologice”, a precizat luni, premierul demis Viorica Dăncilă, la începutul şedinţei de Guvern.
Spitalul Regional de Urgență Craiova ar urma să aibă o suprafață desfășurată de 165.256 mp și un număr total de 807 de paturi, pentru îngrijirea continuă a pacienţilor cu boli acute, 60 locuri în UPU, 30 paturi de chirurgie de zi, 15 paturi îngrijiri medicale de zi şi 20 paturi de îngrijiri oncologice de zi. În plus, va deține 19 săli de operație.
Reprezentanţii Ministerului mai precizează că spitalul va dispune de un Centru de Tratament pentru Cancer pentru Regiunea Sud-Vest, dotat cu echipament adecvat, alte facilități de sprijin, ce va funcționa într-o clădire separată, unită de corpul principal al spitalului, printr-un coridor, la nivelul primului etaj.
„În premieră, noul SRU va fi construit în jurul unui concept organizațional de specialități medicale grupate în centre. Modelul de funcţionare se bazează pe compartimentele/centrele clinice care cuprind grupuri compatibile de pacienți și specialități medicale, reflectând necesitatea unei relații de lucru strânse în furnizarea asistenței acute și de urgență secundară și terțiară: Centrul pentru cap și gât cuprinzând specialități de neurologie, neurochirurgie, oftalmologie, ORL, Chirurgie maxilofacială; Centrul toracic cuprinzând pulmonologia, cardiologia, chirurgia toracică, chirurgia cardiovasculară; Centrul abdominal cuprinzând gastroenterologie, nefrologie, urologie, chirurgie generală; Centrul pentru articulaţii, coloană vertebrală și traumă cuprinzând ortopedie & traumatologie, chirurgie plastică, arsuri, chirurgie vasculară; Centrul de Medicină Internă cuprinzând dermatologie, medicină internă, reumatologie, boli metabolice și endocrinologie, imunologie, hematologie; Centrul pentru mamă și copil cuprinzând ginecologie, obstetrică, pediatrie și chirurgie pediatrică, neonatologie; Radioterapie şi Oncologie (inclusiv departament pediatric), inclusiv radioterapie, chimioterapie şi medicină nucleară.

Spitalul va fi construit pe 7 nivele, va avea 1.195 locuri de parcare, și un heliport H-3 cu cerințele sale operaționale specifice”, au explicat reprezentanţii Ministerului Sănătăţii, afirmând şi că noua clădire va oferi anumite posibilități de flexibilitate pentru schimbarea utilizării paturilor sau adaptarea facilităților interne atunci când o parte a internărilor continue vor putea fi evitate și transformate în spitalizări de zi, sau îngrijiri medicale în ambulatoriu.
„La fel ca la Cluj și Iași, Spitalul Regional de Urgență Craiova va furniza servicii integrate de înaltă calitate, sigure, multidisciplinare pentru îmbunătățirea stării de sănătate a populației din regiune. Va fi dotat cu echipamente și aparatură de cea mai înaltă performanță pentru servicii de calitate de prevenire, de diagnostic și terapeutice”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătății.

Continue Reading