sâmbătă, mai 4, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Comitetul Executiv Naţional al PSD, prima şedinţă după alegerea unei conduceri interimare a partidului

Cât despre Secţia Specială pentru anchetarea magistraţilor, un alt cartof fierbinte în Justiţie, PSD va aştepta noile alegeri pentru şefia CSM. „Dacă noua conducere a CSM va susţine desfiinţarea Secţiei Speciale, PSD se va conforma. Dacă nu, vom încuraja ca Secţia să fie condusă de un magistrat independent şi  să funcţioneze sub autoritatea procurorului general. Nu mai putem fi avocaţii unor proiecte care ne-au adus la 20%. Fie înţelegem să ne reformăm, fie vom rămâne ani buni în Opoziţie“, explică sursele citate.

Poziţia PSD coincide cu strategia PNL. Şi liberalii aşteaptă alegerile pentru şefia CSM, programate la începutul lunii ianuarie, pentru a decide dacă desfiinţează Secţia Specială proiectată de Florin Iordache sau dacă o restructurează din temelii. Marcel Ciolacu încearcă să refacă şi relaţia PSD cu românii din diaspora, care au votat într-o proporţie covârşitoare cu Klaus Iohannis la alegerile prezidenţiale. Prima mişcare: sancţionarea lui Niculae Bădălău. Fostul ministru al Economiei ar putea demisiona din fruntea organizaţiei Giurgiu, după declaraţiile jignitoare la adresa românilor care muncesc peste graniţe, susţin sursele citate.

„700 de mii de oameni au domiciliu, paşapoartele alea cu domiciliu, care-s legali. Restul, până la 3-5 milioane, cât se vehiculează, sunt fetele alea de le duc ăştia, eu ştiu“, a spus Bădălău, aluzie la faptul că doar 700.000 de români din diaspora au votat la alegerile prezidenţiale din cei 5 milioane plecaţi. Totuşi, Bădălău rămâne unul dintre liderii cu greutate ai partidului. Giurgiu s-a numărat printre cele cinci judeţe PSD în care Viorica Dăncilă l-a învins pe Klaus Iohannis în finala prezidenţială. „Va fi un moment T0 în partid. Din acest punct vom începe să construim“, susţine unul dintre vicepreşedinţii social-democraţi pentru „Adevărul“.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Obiectivul PSD pe termen scurt e să-şi refacă imaginea afectată de Liviu Dragnea şi de Viorica Dăncilă până la alegerile locale. Liderii social-democraţi speră să câştige peste 1.000 de primării, pentru a spera la guvernare după alegerile parlamentare din decembrie 2020. În acest moment, PSD numără circa 1.500 de edili. PSD nu susţine alegerea primarilor în două tururi de scrutin, sistem care ar permite alianţe între candidaţii dreptei  în runda finală împotriva PSD. Însă nici PNL, partid cu peste 1.000 de primari, nu insistă pentru două tururi la locale, tocmai pentru a-şi conserva numărul actual de primari.

 

Politica