vineri, mai 3, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Vâlcea: Cetăţenii, avertizaţi prin Ro-Alert de degajări mari de fum toxic

Cetăţenii care locuiesc în apropierea depozitului de anvelope din Drăgăşani, unde a izbucnit un incendiu sâmbătă dimineaţa, au fost din nou avertizaţi luni, printr-un mesaj Ro-Alert, să se protejeze împotriva fumului degajat, acesta fiind toxic, au anunţat pompierii vâlceni.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea, în zonă sunt intensificări ale vântului care au determinat împrăştierea fumului pe o rază de circa 5 kilometri.

Pompierii militari intervin de aproape 48 de ore pentru singerea flăcărilor izbucnite în două anexe, cu o suprafaţă de circa 80 mp, în care se aflau depozitate peste 200 de tone de cauciuc, informează Agerpres.ro

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Se intervine în continuare, până la primele ore ale dimineţii (luni n.r.) reuşindu-se relocarea şi stingerea a circa 50% din cantitatea de cauciuc afectată. Din cauza intensificării vântului, au reapărut degajări de fum şi s-a reimpus avertizarea populaţiei prin intermediul aplicaţiei Ro-Alert. Se intervine în continuare cu şase autospeciale de stingere şi două utilaje pentru relocarea şi stingerea întregii cantităţi de deşeuri de cauciuc afectate”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea, Cătălin Popescu.

Cetăţenii din zonă au fost alertaţi prin Ro-Alert şi sfătuiţi să evite să se apropie de incendiu şi să se protejeze împotriva fumului degajat şi sâmbătă, când a fost anunţat evenimentul.

Politica