miercuri, mai 1, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

ANM: Vremea se răceşte şi apar ploile din 27 octombrie

Vremea va rămâne caldă în această săptămână, în majoritatea regiunilor, cu temperaturi medii diurne de 26 de grade Celsius, însă începând cu data de 27 octombrie, valorile vor scădea cu până la 10 grade, iar probabilitatea de apariţie a ploilor va fi în creştere, se arată în prognoza Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), valabilă pentru perioada 21 octombrie – 3 noiembrie.

Potrivit ANM, în Oltenia, în intervalul 21 – 27 octombrie, vremea va fi cu mult mai caldă decât în mod normal, variaţiile de la o zi la alta vor fi în general nesemnificative, astfel că maximele se vor încadra între 23 şi 25 de grade, în medie. Începând din 28 octombrie, vremea se va răci, conducând la înregistrarea unor temperaturi maxime sub cele normale în ultimele 5 zile de prognoză, când vor fi cuprinse, în medie, între 12 şi 14 grade. Minimele vor avea o evoluţie similară cu cea a maximelor, astfel că până în data de 28 octombrie variaţiile nu vor fi notabile, urmând a se înregistra, în medie, în jur de 11 grade, apoi acestea vor scădea spre 2 – 3 grade, în medie, în intervalul 30 octombrie – 3 noiembrie. În a doua săptămână de prognoză, probabilitatea de apariţie a ploilor va fi în creştere.

La munte, în perioada 21 – 26 octombrie, vremea va fi cu mult mai caldă decât în mod normal, deşi de la o zi la alta vor exista mici variaţii, maximele urmând a se încadra între 17 şi 19 grade, în medie. Ulterior, răcirea vremii va determina înregistrarea unor maxime sub cele normale, acestea situându-se între două şi patru grade, în medie, în ultimele cinci zile de prognoză. Până în jurul datei de 27 octombrie nu vor fi variaţii notabile în ceea ce priveşte parcursul minimelor, cu valori între 7 şi 9 grade, în medie, apoi acestea vor scădea astfel încât spre sfârşitul intervalului media lor va coborî sub pragul de îngheţ. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor, predominant sub formă de ploaie şi lapoviţă va fi în creştere în intervalul 27 octombrie – 3 noiembrie.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica