vineri, mai 3, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ministerul Apărării îi penalizează pe americani

Ministerul Apărării a emis o factură de penalități în valoare de 8,5 milioane de euro producătorului american de transportoare blindate Piranha 5, pentru întârzierea livrării blindatelor care urmează a fi achiziționate de armata română.

Primele transportoare blindate Piranha 5 ar fi trebuit livrate încă din februarie 2019, scrie digi24.ro

„Departamentul pentru Armament a pornit procedura pentru emiterea facturii de penalităţi, având în vedere întârzierile la livrarea produselor. Sunt aproape 8 luni de zile, pentru că de la începutul lunii februarie trebuia să avem primele 36 de complete şi s-a procedat la întocmirea documentelor pentru emiterea facturii de penalităţi şi de penalizare, aproximativ 8,5 milioane de euro” a declarat, pentru Mediafax, Gabriel Leş, ministrul Apărării Naţionale.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În total, armata română are de primit 227 de blindate Piranha.
În data de 28 martie 2019, firma GDELS-Mowag a fost notificată că începând cu data de 13 ianuarie 2019 este în întârziere privind livrarea primelor 36 de produse, urmând a fi percepute penalităţi pentru aceasta.

Pe data de 9 aprilie, reprezentanții GDELS au declarat că turela Elbit, care va fi instalată pe blindatele destinate Armatei Române, a trecut testele de tragere. Testele s-au desfășurat în condiții de climă arctică, în Norvegia.

Atât reprezentanții MApN, cât și cei ai GDELS-Mowag au refuzat să precizeze exact ce anume a determinat întârzierile, despre ce „subansamble” este, mai exact vorba și cine este fabricantul acestora.

Politica