vineri, mai 17, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Un român a murit și unul este grav rănit în urma atacului terorist din Kabul

Un reprezentant al misiunii diplomatice a României la Kabul a decedat, iar altul a fost grav rănit după atacul terorist care a avut loc în Kabul, Afganistan, anunţă marţi Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Ministrul Afacerilor Externe, Ramona Mănescu, a declarat, marţi seară, că atacul terorist de la Kabul a vizat Ambasada României, precizând că a fost vorba de un asalt susţinut timp de câteva ore şi că imobilul respectiv nu mai poate fi utilizat, scrie Mediafax.

Ministrul Afacerilor Externe a precizat că diplomatul român mort făcea parte din structura de securitate a misiunii diplomatice şi avea 43 de ani.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ramona Mănescu a mai spus că nu au existat informaţii anterioare despre iminenţa atacului terorist.

„Este dureros că am pierdut un om, era născut în 1976, este o pierdere pe care nu o putem trece uşor cu vederea. Am transmis susţinerea noastră familiei, ne vom ocupa să-i aducem pe toţi acasă , să refacem clădirea misiunii în condiţii de securitate”, a spus ministrul.

Mănescu a precizat că, la momentul atacului, erau 12 diplomaţi români la misiunea de la Kabul, atacul având loc luni seară, la ora 22.00, ora României, şi durând câteva ore după miezul nopţii.

Atât preşedintele Klaus Iohannis, cât şi premierul Viorica Dăncilă au fost informaţi despre tragedie şi că, după părerea sa, pentru diplomatul român mort s-ar impune funeralii naţionale, având în vedere actul de curaj de care a dat dovadă.

Un reprezentant al misiunii diplomatice a României la Kabul a decedat, iar altul a fost grav rănit după atacul terorist care a avut loc în Kabul, Afganistan, a anunţat marţi Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

foto: newsweek.ro

 

Politica