luni, mai 6, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Anchetă la Poliţia Dioşti

Conducerea Inspectoratului Judeţean de Poliţie Dolj a dispus efectuarea unei anchete la Poliţia Dioşti, după ce o adolescentă de 16 ani a reclamat faptul că a fost ameninţată de fostul iubit, care ar fi şi intrat cu forţa în curtea ei, iar poliţiştii nu au făcut nimic.

Fata şi tutorele ei legal au povestit, pentru jurnaliştii de la Libertatea, că poliţiştii i-au luat tot pe ei la rost pentru că au sunat de prea multe ori la 112.

Fata ar fi avut o relaţie cu tânărul de 22 ani, dar pentru că el a devenit gelos şi, spune ea, o bătea, a decis să se despartă de acesta. Atunci a devenit şi mai violent. I-a trimis mai multe mesaje de ameninţare, iar la un moment dat, povesteşte tutorele legal al tinerei, a intrat în curtea lor. Bărbatul spune că tânărul l-a lovit cu un par. Au sunat la Poliţie, iar după o oră şi jumătate un echipaj din Coşoveni a ajuns la faţa locului. Poliţiştii ar fi fost revoltaţi de faptul că s-a sunat de mai multe ori la 112 pentru a se cere sprijinul lor. Mai mult, tutorele fetei spune că poliţiştii nu au întocmit proces verbal, iar după trei zile, agresorul ar fi încercat să intre din nou în curtea în care locuieşte fata. Poliţia a fost sunată din nou, dar de atunci nu ar fi fost luate măsuri.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Acum, conducerea inspectoratului a dispus efectuarea unui control la postul de Poliţie Dioşti cu privire la acest caz.

La nivelul Postului de Poliţie Dioşti se află în lucru un dosar penal în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de violare de domiciliu şi ameninţare.
Plângerea a fost depusă împotriva unui tânăr de 22 de ani, din aceeaşi localitate, care la data de 4 iulie a.c. ar fi pătruns în locuinţa celei în cauză şi ar fi ameninţat-o cu acte de violenţă.
Având în vedere faptul că au fost semnalate şi alte aspecte referitoare la conduita poliţiştilor care au intervenit la eveniment, în cauză, conducerea inspectoratului a dispus deplasarea la Postul de Poliţie Dioşti a şefului de secţie şi a unei echipe de control, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj, care va verifica toate aspectele sesizate.
Urmează ca, în funcţie de rezultatul verificărilor, să fie dispuse măsurile legale.
De asemenea, precizăm faptul că, la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj au fost realizate în mod constant instruiri cu privire la modul de intervenţie la evenimente.
Comportamente precum cele prezentate nu sunt tolerate la nivelul instituţiei noastre, urmând a fi dispuse măsuri drastice, în situaţia în care acestea se adeveresc”, au transmis reprezentanţii IPJ Dolj.

Politica