joi, mai 2, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

SCM Rm. Vâlcea începe pregătirea pentru noul sezon de Liga Florilor

Echipa de handbal feminin, SCM Rm. Vâlcea, s-a reunit și este foarte aproape de începerea meciurilor amicale. Vâlcencele vor evolua în Liga Campionilor și au nevoie de meciuri serioase de pregătire pentru a ține pasul cu echipele de top ale Europei.
Antrenorul Florentin Pera a sunat adunarea, dar din cele 20 de jucătoare pe care se va baza în actualul sezon, trei au lipsit motivat: portarul Diana Ciucă este cu lotul de tineret în pregătire pentru Europeanul de la Gyor, brazilianca Samara da Silva Vieira este convocată la naționala carioca pentru Jocurile Panamericane, iar Alexandra Badea este la Campionatul Mondial Universitar.
La reunirea lotului au fost prezentate și noile achiziții. Mireya Gonzales, Kristina Liscevici, Marta Batinovici, Asma Elghaoui, Mădălina Zamfirescu și Ana Maria Dragut-Savu au început pregătirea sub comada lui Pera.

Antrenorul echipei este încrezător în forța grupului și vrea să păstreze trofeul de campion la Vâlcea, chiar dacă CSM București va fi, din nou, un adversar redutabil.
„Sigur că vom lupta să ne păstrăm titlul național. Va fi foarte greu pentru că și CSM București s-a întărit serios, dar mai sunt și alte echipe capabile să pună probleme. În Liga Campionilor vrem să mergem cât mai departe”, a declarat Pera.

Campioana României va juca Supercupa pe data de 25 august, iar până atunci, Vâlcea va disputa 12 partide amicale:
19 iulie: Brașov: Corona Brașov
25 iulie: București: Rapid București
27 iulie: Rm. Vâlcea: Rapid București
2-3 august: Rm. Vâlcea: Turneu cu HC Zalău, Corona Brașov, SCM Craiova
9 august: Podgorica: Brest Bretagne
10 august: Podgorica: Astrahanocica Astrahan
10 august: Podgorica: Buducnost Podgorica
11 august: Podgorica: Buducnost Podgorica
16 august: Sânnicolau Mare: FTC Budapesta
17 august: Bekescsaba: Bekescsaba

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pera se va baza pe un lot competitiv, format din: Portari: Iulia Dumanska, Marta Batinovici, Diana Ciucă – Extreme: Marta Lopez, Cristina Florică, Ana Maria Popa-Iuganu, Alexandra Badea, Roberta Stamin – Pivoți: Raluca Băcăoanu, Asma Elghaoui, Florentina Craiu, Daniela Marin – Interi: Irina Glibko, Samara da Silva Vieira, Andreea Adespii, Mireya Gonzalez, Ana Maria Dragut-Savu – Centri: Alicia Fraga Fernandez, Mădălina Zamfirescu, Kristina Liscevici.
Noutatea campioanei României este Mădălina Zamfirescu, handbalista ce a revenit la Vâlcea după 6 ani petrecuți în străinătate. Jucătoarea este un produs al școlii de handbal vâlcene, pe care l-a părăsit la vârsta de 18 ani.

Politica