sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

CJ Mehedinţi: Aproximativ 100 de muncitori şi zeci de utilaje pe DJ 671E

Lucrările de modernizare a DJ 671E, pe tronsonul de 18,5 kilometri, cuprins între localitățile Dâlbocița (comuna Ilovăț) și intersecția cu DJ 670 (comuna Isverna) sunt în plină desfășurare, constructorul mobilizând un număr important de muncitori care lucrează cu zeci de utilaje, informează reprezentanţii Consiliului Judeţean (CJ) Mehedinţi.
Potrivit acestora, în momentul de față se intervine pentru realizarea podețelor transversale, tubulare și dalate. Totodată, se lucrează la zidurile de sprijin și apărările de maluri din gabioane, urmând a se trece la execuția straturilor platformei rutiere.
„Acesta este unul dintre drumurile județene cele mai importante, din Mehedinți, atât din punct de vedere turistic, cât și economic și mi-am dorit să îl modernizăm întrucât parcurgerea lui oferă un peisaj minunat al naturii, de-a lungul Cheilor Coșuștei, pe lângă Mănăstirea Coșuștea-Crivelnic și până la Podul lui Dumnezeu și Peștera Isverna. În plus, scurtează traseul localnicilor până la Drobeta Turnu Severin”, a transmis președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.
Investiția are o valoare de 42,5 milioane lei, este finanțată cu fonduri europene prin Programul Operațional Regional 2014-2020, iar termenul de finalizare este 12.10.2020.

Politica