luni, aprilie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

SCM Craiova pierde două jucătoare, dar câștigă trei

Echipa de handbal feminin a Craiovei a ratat toate obiectivele în sezonul 2018/2019, dar are planuri mari pentru campionatul viitor. Chiar Bogdan Burcea, antrenorul oltencelor, a anunțat că trupa din Bănie va solicita și un wild-card pentru participarea în cupele europene.

Pentru a evita o situație, ca cea din sezonul trecut, în care nici măcar un obiectiv nu a fost îndeplinit, Craiova are nevoie de întăriri. Problema apare însă chiar în propria ogradă, de unde handbalistele pleacă sau se retrag.

Craiova s-a despărțit deja de o jucătoare. Andreea Ianăși a jucat ultimul meci pentru formația olteană și își va continua cariera la Podravka Koprivnica. Și Florentina Stanciu și-a anunțat, miercuri, retragerea din activitatea sportivă. În vârstă de 36 de ani, portarul a decis că este momentul să părăsească parchetul: „23 ANI DE CARIERĂ CA SPORTIV PROFESIONIST. VĂ MULȚUMESC ENORM , cu mult respect FLORENTINA STANCIU”, a scris Stanciu pe o pagina de socializare.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Handbalista a evoluat pentru toate categoriile de vârstă ale echipei naționale de handbal feminin a României, iar pentru echipa mare a bifat 36 de partide. În același timp, sportiva a ridicat și Cupa EHF în tricoul Craiovei.

SCM Craiova câștigă trei handbaliste pentru sezonul viitor. După ce au pierdut-o pe Dumanska, oltenii au apelat la serviciile Biancăi Curmeț. După ce Flori Stanciu și-a anunțat retragerea, Curmeț și-a prelungit înțelegerea cu formația din Bănie până în anul 2020. În vârstă de 21 de ani, tânăra handbalistă a mai evoluat la echipe precum HCM Rm. Vâlcea, HC Alba Sebeș, SCM Timișoara sau Măgura Cisnădie.

Cele mai bune vești sunt legate de reveniri. Ana Maria Țicu s-a pus pe picioare si va fi la capacitate maximă în următorul sezon, iar Cristina Zamfir, căpitanul echipei, va reveni și ea pe parchet.  SCM Craiova a avut cele mai mari performanțe atunci când cele două au condus echipa din teren.

Politica