joi, mai 16, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

10 minori dispăruţi de acasă, găsiţi de poliţiştii mehedinţeni

22 de persoane dispărute de la domiciliu, între care 10 minori, au fost depistate de poliţiştii mehedinţeni în primele patru luni ale acestui an. Conform datelor transmise de Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Mehedinţi, în aceeaşi perioadă au fost prinşi şi mai mulţi indivizi care trebuiau să ajungă după gratii.

„În primele 4 luni ale anului 2019, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale, au depistat 31 de persoane dispărute şi urmărite, 22 fiind dispărute de la domiciliu, dintre care 10 de minori, iar 9 persoane se sustrăgeau de la executarea unor pedepse privative de libertate. Referitor la cele 9 persoane, 7 aveau emise pe numele lor mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, una era urmărită în baza unui mandat european de arestare, iar una avea sentinţă penală de internare într-o unitate medicală de specialitate. De asemenea, în perioada analizată, poliţiştii au mai pus în executare alte 40 de mandate emise de instanţele judecătoreşti, dintre care 20 au fost mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, 3 mandate priveau sentinţe de internare în unităţi medicale, iar 17 erau mandate europene de arestare”, arată IPJ Mehedinţi.

Întrei cei reţinuţi se află mehedinţeni cercetaţi pentru fraude informatice, ori trafic de droguri.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„La data de 21 ianuarie a.c., poliţiştii Compartimentului Urmăriri din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale au depistat pe raza municipiului Dr. Tr. Severin, un bărbat de 47 ani, din municipiu, care poseda mandat european de arestare emis de autorităţile judiciare din Austria, fiind cercetat pentru săvârşirea mai multor infracţiuni informatice săvârşite pe teritoriul statului respectiv.

Bărbatul a fost prezentat procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, care a dispus reţinerea acestuia în vederea extrădării. La data de 30 martie a.c., poliţiştii Compartimentului Urmăriri din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale au depistat un bărbat din comuna Pătulele, judeţul Mehedinţi, care poseda mandat de executare a pedepsei închisorii emis de Tribunalul Constanţa, fiind condamnat la 3 ani închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri. Persoana depistată a fost încarcerată în Penitenciarul Drobeta Tr. Severin. La data de 09 mai a.c., aceiaşi poliţişti au depistat o femeie din comuna Livezile, judeţul Mehedinţi, care poseda mandat de executare a pedepsei închisorii emis de Tribunalul Mehedinţi, fiind condamnată la 6 ani închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă. Persoana depistată a fost încarcerată în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Craiova”, exemplifică IPJ Mehedinţi.

Politica